Carlos Santana visszatér Budapestre

2019.10.28. 15:26, Gaines

carlos_santana_roberto_finizio-main_photo_final_kisebb.jpg

A tízszeres Grammy-díjas gitárvirtuóz, Carlos SantanaSupernatural című albuma huszadik, és az Abraxas ötvenedik évfordulója alkalmából világ körüli turnéra indul, melynek keretében 2020. március 19-én útba ejti a Budapest Sportarénát.

A Miraculous 2020 elnevezésű turné jövő tavasszal veszi kezdetét, Budapest a negyedik állomás lesz. A koncert a fent említett két fontos mérföldkőre épül, de a műsor a teljes ötven éves pályafutást felöleli; bár Santana kiemeli a két évfordulós lemez és az 1969-es woodstocki fesztivál fémjelezte korszak sikereit, idén megjelent, Africa Speaks című albumáról is játszik majd dalokat zenekarával, melynek dobosa nem más, mint a gitáros felesége, Cindy Blackman Santana. "Úgy érzem magam, mintha 20 éves lennék, amikor a színpadon játszom ezzel a bandával, minden dalt megtöltünk energiával. Amikor felmegyünk a színpadra, tudjuk, hogy meg fogjuk érinteni a lelked, megtáncoltatunk, énekelni, üvölteni és nevetni fogsz, elhagyva a mindennapi terheket. Ez a mi küldetésünk, hogy felemeljünk, átalakítsunk, megvilágosítsuk az elméd, hogy magad is elfogadd a saját fényed, és engedd, hogy a csodák és áldások átjárják a szívedet” - fogalmaz meg Santana.

A mexikói-amerikai gitáros legenda több mint öt évtizeden keresztül hidalta át a generációs, kulturális és földrajzi határokat afro-latin-bluesrock fúziós zenéjével, a Woodstock-éra után az ezredfordulón is óriási sikereket aratva a Supernatural című lemezzel, illetve a rajta szereplő világslágerrel, a Smooth-szal. Santana tizenkettedszer látogat el Magyarországra. Először 1983-ban hozta el a Budapest Sportcsarnokba a három évvel későbbi Queen-stadionkoncertet is leszervező Hegedűs László, 2008-ban pedig a Kapcsolat koncert keretén belül több mint 300 ezer ember előtt játszott. Legutóbb nyolc éve lépett fel a Budapest Arénában, azon a koncerten hőse, Szabó Gábor emléke előtt is tisztelgett, és felvetette, hogy a fővárosnak szobrot kellene állítania gitáros példaképének.

A budapesti Santana-koncertre elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai vásárolhatnak jegyet október 30-án 10 órától. Elővásárlási lehetősége a regisztrált Live Nation tagoknak is lesz október 31-én déli 12 órától, a teljes körű jegyértékesítés pedig november 4-én 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon.

santana_2020_hun_artwork.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/28/carlos_santana_visszater_budapestre
Carlos Santana visszatér Budapestre
süti beállítások módosítása