Feloszlik a Kistehén

2020.03.05. 12:13, Gaines

kistehen_feloszlas.jpg

A kétezres évek elejétől aktív Kistehén története idén lezárul, a zenekar tagjai közösen döntöttek a befejezés mellett. Még egy utolsó turnén elköszönhetünk azért tőlük.

A Kollár-Klemencz László vezette csapat még fesztiválozik egyet, majd július 30-án a Budapest Parkban tartja meg búcsúkoncertjét. A tagok közös megegyezéssel jutottak el a feloszlásig: úgy fogalmaznak, hogy még mindig tisztelik egymást, és szeretnek közösen játszani, de a zenekarral mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új játszóterek után nézni, szóló- illetve egyéb zenekari projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat. Az elmúlt években a frontember jó néhány mellékprojektben vett részt, legutóbb január közepén jelent meg Ég az erdő címmel kamarazenekarral rögzített szólólemeze (interjúnk), de például a csapat gitárosa, Sidó Attila is alig egy éve hozott ki szerzői albumot.

A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként debütált, két évvel később pedig létrejött a zenekar. Azóta hét lemezt adtak ki, olyan slágerekkel, mint a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten vagy a Szerelmes vagyok minden nőbe; utolsó lemezük, a kifejezetten erős, energikus Bocsánat 2018 decemberében jelent meg. 

Minden idők utolsó Kistehén-koncertjére a Budapest Park oldalán lehet jegyet venni.

https://recorder.blog.hu/2020/03/05/feloszlik_a_kistehen
Feloszlik a Kistehén
süti beállítások módosítása