EP-premier! Deadly Mantis: News

2020.02.20. 20:00, Gaines

merge_copy.jpg

A 2016-ban alakult, öt tagot számláló Deadly Mantis évről évre és EP-ről EP-re egyre jobban űzi a stoner-grunge-pszichedelikus-progresszív rock mátrixán belül található zenét. Két éve Therapy címmel jött ki három számos kiadványuk, most pedig itt a soron következő, egész pontosan harmadik, szintén három dalos EP, a News.

news_ep_bahn.jpgA kvintett (Szabó Tamás István - ének, Gelsei Gergő - basszusgitár, Somogyi Ceru Krisztián - szólógitár, Ferencsák István - gitárBáthori Gábor - dobok) negyed órás, angol szövegű új anyag a behúzós, összetett ritmizálású grunge-tól a kanyargós pszichedélián keresztül a feszes-grúvos morfondírozásig terjed. A zenekar tagjai egyesével osztották meg velünk gondolataikat a lemezről és a dalokról; hogy melyik fedőnév pontosan kit takar, annak megfejtését olvasóinkra bízzuk.

Naked Ezekiel (ISR)

3 év alatt 3 EP 3 számmal. Mintha megérkeztünk volna. Ez most nem a csajokról és a bulikról szól, itt mélyebbre kellett ásni, ahol a düh, gyász, tehetetlenség és feloldás lakik. A lírikus dallamok és tört ritmusok megfognak, szétszednek apró kicsi darabokra, majd felemelnek és szabadjára engednek. Csak végy egy nagy levegőt és élvezd!

Pablito Emmaluisa Chicco (BRA)

Mindenki találkozott már azzal, hogy a körülöttünk lévő világ hatásai és saját frusztrációnk, bánatunk, örömünk, egyszóval érzelmeink megkívánják, hogy vegyünk egy nagy levegőt és kiadjuk magunkból azt, ami feszít! Ez számomra a News - Breathe in - Spit out! hármasa.


Zacharias Everybody (USA)

News:

Ez az a dal, aminél megbántam eleinte, hogy kitaláltam az alaptémáit, mert kiléptem véletlenül a komfortzónámból, a többiek meg ráharaptak, hogy ez kell! Így már nem volt visszaút. Viszont tudtam, hogy szeretni fogom, ahogy természetessé válik, és így lett. Okos, igazán ügyes dal.

Breathe In:

Rendkívül természetesen és rövid idő alatt kész lett a struktúrája, és szinte azonnal megszületett a szöveg, amit azóta változatlanul hagytunk. Hálás dal!

Spit Out!:

A legmélyebb dal, aminek eddig részt vettem a megalkotásában. Mindenki elég hamar megtalálta a kulcsokat hozzá a zenekarban. Személyes dal!
 

Udo Schweisteiger (GER)
 
News

Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort, mert mindegyik jövőnél százszorta hosszabb a múlt. 

Breathe In

Napfény van a gyomromban reggel. 

Spit Out!

FülesMackó mondott nektek szép meséket, gyerekek.  


Stanislas Warta (POL)

News: A magamfajta dobosok álma, amikor a jó öreg 4/4-től eltérő ritmusra kezd kibontakozni egy dal, vagy úgy, hogy a dalszerző tud róla, vagy úgy, hogy nem is sejti, hogy “megbotlott”. Mindkettőre volt már példa, jelen esetben tudatos volt a választás, és a szívem csordultig telt boldogsággal!

Breathe In: A mi blues-unk, hatalmas éneklés van benne, talán több, mint egy oktávnyi hangterjedelemmel (bármit is jelentsenek ezek a szavak).

Spit Out!: Komoly hangvételű dal, egy komolytalan brigádtól.


legközelebbi koncert március 12-én, csütörtök este 19-től, a TRIP Hajón, a SeeN társaságában, Facebook-esemény


jöjjenek tehát a komolytalanok komoly dalai, a News EP:

és YouTube-on is:

Deadly Mantis a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_14.jpg 

https://recorder.blog.hu/2020/02/20/ep-premier_deadly_mantis_news
EP-premier! Deadly Mantis: News
süti beállítások módosítása