Kitiltották a szöges bakancsokat egy Slipknot-koncertről

2020.01.21. 15:09, Gaines

slipknot_spike.jpg

Ha valamit mindenki tud a Slipknotról, az az extrém maszkos-tüskés-indusztriál külső megjelenés, és nem meglepő, hogy a zenekar közönsége is meghatározott öltözködési cikkekkel felvértezve érkezik a koncertjeikre. Na, ezeket a ruházati cikkeket és kiegészítőket tiltotta ki egy skót szórakozóhely, komoly felzúdulást keltve a rajongókban.

A Consequence Of Sound beszámolója szerint a glasgow-i SSE Hydro nevű helyen múlt szombaton lépett fel a Slipknot, és a koncert előtt közzétettek egy listát olyan dolgokkal, amikkel nem engednek be embereket a bulira. Ezek közé tartoztak például a petárdák, gyertyák, sípok, ami viszont kiverte a biztosítékot, az a "szöges karkötő vagy öv vagy nyakörv vagy bakancs vagy kabát". Tehát semmi szöggel kivert ruhadarab. De a szervezők még ennél is tovább mentek, mert egyenesen minden nagyobb övcsatot és láncos pénztárcát, vagy egyáltalán láncot kitiltottak a szórakozóhelyről a Slipknot-koncert erejéig. "Azt szeretnénk, ha minden részt vevő egyaránt élvezné a koncertet, ugyanakkor korlátozva van, mit engedhetünk be az SSE Hydróba, ezek pedig eseményről eseményre változhatnak attól függően, milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venni a látogatók és a helyszín védelme érdekében" – magyarázkodott a hely képviselője. Az indoklás nemigen hatotta meg a rajongókat: többen csalódottan és felháborodottan kommentálták a tiltólistát, mondván, 99 százalékban ilyesmit szeretnének viselni a koncertre látogatók, és így mindent otthon kell hagyniuk; míg mások azon mulattak, hogy majd egy rakás goth jelenik meg kardigánban. Egy másik glasgow-i szórakozóhely-tulajdonos nevetségesnek nevezte a korlátozást: "Nem értem, hogyan előzheti meg a tűzeseteket, ha a nézők nem viselnek nagy bakancsokat. Több a bunyó egy dartsmeccsen."

A korlátozás talán onnan is eredhet, hogy decemberben, miután a Slipknot biztonsági okok miatt lefújt egy mexikóvárosi koncertet, a feldühödött rajongók egy része megrohamozta a színpadot, és máglyát rakott a dobfelszerelésből; valamint előfordult, hogy elvadult egy-egy moshpit, és a zenekarnak kellett közbelépnie. A Slipknot turnéja a héten folytatódik tovább az Egyesült Királyságban, február 4-én pedig a Papp László Sportarénát is érinti.

Címkék: slipknot
https://recorder.blog.hu/2020/01/21/kitiltottak_a_szoges_bakancsokat_egy_slipknot-koncertrol
Kitiltották a szöges bakancsokat egy Slipknot-koncertről
süti beállítások módosítása