Csalódott Slipknot-rajongók gyújtották fel az Evanescence dobszerkóját

2019.12.02. 09:36, Gaines

riot.png

Nem zenekarok közti csatározás vagy rajongói preferencia áll a szombat esti mexikóvárosi Knotfesten történt eset mögött: a szervezők lefújták a két metálcsapat aznapra meghirdetett fesztiválos koncertjeit, mert előzőleg megrongálták a kordonokat. A közönség egy része ezt követően rongálással adott hangot csalódottságának, megrohamozva a színpadot, és tönkretéve mindent, amit ott találtak, köztük az Evanescence dobfelszerelését.

A Slipknot és az Evanescence elmaradt koncertjeit a Knotfest szervezői azzal indokolták, hogy a Behemoth szombati koncertje alatt áttörték egy helyen a kordonokat, és nem tudták helyrehozni a következő buliig a károkat, ezért biztonsági okokból arra kérték a Slipknotot és az Evanescence-t, hogy mondják le az esti fellépéseket. „A biztonság, különös tekintettel a rajongóink és a többi zenekar biztonsága az elsődleges szempont” – fogalmazott a Slipknot közleményében. – „Rettenetesen sajnáljuk a dolgot, reméljük, megértitek. Ha valami történne BÁRMELYIKŐTÖKKEL, sosem bocsátanánk meg magunknak. Ha rendbehozták volna a kordonokat, akkor színpadra léptünk volna.”

A feldühödött rajongók egy része a jelek szerint nem értette meg a dolgot, ugyanis a helyszíni bejelentést követően megrohamozták a színpadot, és összetörték a felállított felszereléseket, az Evanescence dobszerkóját pedig lehurcolták a színpad elé, és máglyát gyújtottak belőle. Az Evanescence mai Facebook-bejegyzésében sajnálatát fejezte ki a rombolás miatt, de kiemelte, hogy a „maroknyi” huligán a szemükben nem képviseli a mexikói rajongókat vagy embereket. A zenekar megígérte, hogy vissza fognak térni. A Slipknot hasonló nyilatkozatot adott ki, és megjegyezték: remélték, hogy vasárnap pótolhatják az elmaradt fellépést a Knotfesttel közösen szervezett, szintén Mexikóvárosban tartott ForceFest nevű fesztiválon, de „a szétzúzott felszerelések nélkülözhetetlenek lettek volna ahhoz, hogy zenélhessünk.”

A kellemetlen incidenssel párhuzamosan a Music Radar nevű oldal megszavaztatta a legjobb aktuális metáldobost, és a győztes a Slipknot dobosa, Jay Weinberg lett, aki kétszer annyi szavazatot kapott, mint az összes többi jelölt együttvéve (beleértve a Slayer, a Korn és a Lamb Of God dobosát is). Weinberg – aki az E Street Band-es Max Weinberg fia – 2013-ban ült a dobok mögé az alapító Joey Jordison helyébe.

https://recorder.blog.hu/2019/12/02/csalodott_slipknot-rajongok_gyujtottak_fel_az_evanescence_dobszerkojat
Csalódott Slipknot-rajongók gyújtották fel az Evanescence dobszerkóját
süti beállítások módosítása