Ifjú színészisten bújhat Bob Dylan bőrébe

2020.01.07. 13:11, Gaines

dylan_chalamet_kozos.jpg

Nagyot mennek most a zenészes életrajzi filmek, Freddie Mercury és Elton John után sorra csapnak le a stúdiók a kalandos élettörténetű előadókra, most Bob Dylan következik, akit a Szólíts a neveden és az új Kisasszonyok szupersztárja kelthet életre.

Going Electric munkacímet viselő új projekt szűkebb témáját a címből könnyen kikövetkeztetheti, aki kicsit is ismeri Bob Dylan pályáját: arra az időszakra fog fókuszálni, amikor a huszonéves énekes-dalszerző a tradicionális folkszcénát megbotránkoztatva elektromos gitárra és erősítőkre cserélte akusztikus hangszerét, és átpártolt a rockzenéhez. A főszerepet Timothée Chalamet alakítja majd, akit portrécikkünkben az őt övező sztárkultusz tekintetében (is) Leonardo DiCaprio utódjának és az egyik legígéretesebb fiatal tehetségnek nevezetünk: a 24 éves színész a Szólíts a neveden című romantikus filmmel robbant be, azóta kétszer is dolgozott Greta Gerwiggel, legutóbb a nálunk január végén mozikba kerülő Kisasszonyokban, év végén pedig a Dűne részben hazánkban forgatott, nagyszabású adaptációjának főhőseként láthatjuk viszont (és már leforgatott egy Wes Anderson-filmet is).

A Deadline forrásai szerint Chalamet már el is kezdett gitárleckéket venni, hogy minél hitelesebben játszhassa majd Dylant. A Rolling Stone azt is megtudta, hogy a forgatókönyv 19 évesen, New Yorkba érkezésekor veszi fel a fonalat az énekessel, bemutatja a folkszínteret is, és a mellékszereplők között megtaláljuk majd Pete Seegert, Joan Baezt, valamint Woody Guthrie-t. Dylan áldását adta a projektre, és producerként aktívan közreműködik benne. A forgatókönyvet Jay Cocks írta (ő Martin Scorsese egyik visszatérő írója, Az ártatlanság kora, a New York bandái és a Némaság szerzője), míg a rendezői székbe James Mangold ülhet, aki az autóversenyzős, Christian Bale és Matt Damon főszereplésével készült Az aszfalt királyai című 2019-es filmjével szerepel most épp a díjátadókon. A zenés életrajzi film műfaja sem idegen tőle, ő rendezte ugyanis a 2005-ös Johnny Cash-filmet, A nyughatatlant.

Az elmúlt években több Bob Dylan-projekttel foglalkoztak Hollywoodban, tavaly mutatták be például a Scorsese rendezte Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story című dokumentumfilmet (itt írtunk róla), a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino pedig a Blood On The Tracks lemez dalszövegeiből tervez egész estés játékfilmet kanyarítani. 2007-ben kísérleti megközelítéssel készült egy életrajzi film a legendás zenészről, az I'm Not There - Bob Dylan életeiben hat különböző színész játszotta el Dylan alteregóit, köztük Cate Blanchett, Richard Gere, Christian Bale és Heath Ledger.

Alább egy kis ízelítő Chalamet énektudásából, az Egy esős nap New Yorkban című Woody Allen-filmből:

https://recorder.blog.hu/2020/01/07/ifju_szineszisten_bujhat_bob_dylan_borebe
Ifjú színészisten bújhat Bob Dylan bőrébe
süti beállítások módosítása