Dalpremier! The Qualitons: Zöld sárga

2019.12.13. 10:00, Gaines

kexek.png

Amikor idén tavasszal az egyik legnépszerűbb alternatív rádió, a seattle-i KEXP meghívta a The Qualitonst élőben zenélni a műsorába, a csapat elsőként egy feldolgozást játszott, a KEX Zöld sárga című dalát. A szám év elején még angol nyelven jött ki a feldolgozással (Green To Yellow), magyarul eddig csak a live session felvételén hallhattuk. Most megjött a hivatalos magyar változat is, amely egy nagyobb KEX-feldolgozáslemez előfutára is.

Az összesen öt dalt tartalmazó KEXEK című anyag első kislemeze tehát a Zöld Sárga, amit december 20-án egy újabb single, 23-án pedig a teljes feldolgozáslemez követ majd. A projektről így mesélt a Recordernek a zenekar: „A Kex zenekar a 60-as évek végének az egyik legizgalmasabb könnyűzenei formációja volt Magyarországon. Rövid életútjának és Baksa Soós provokatív viselkedésének köszönhetően az underground szcénában tudott csak kiteljesedni. A zenekar működését a rendszer gyakorlatilag ellehetetlenítette. Méltatlanul elfeledett dalaik a mai napig érvényes üzenetet hordoznak, ma is aktuálisak. Az idén 50 éve alakult zenekarnak szeretnénk tisztelegni ezzel a feldolgozáslemezzel." 

A JÓ ILLAT UTÁN MEGYÜNK: INTERJÚZTUNK IDÉN A QUALITONSSZAL

A Qualitons december 29-én mutatja be élőben a dalokat a Trafóban, ráadásul egy duplakoncerten. Mindkét eseményre már elővételben, több mint három héttel az események előtt az összes jegy elkelt. (A későbbi, 20 órakor kezdődő koncertet egyébként az Index élőben közvetíti majd.) „A 2019-es év mérföldkőnek számít a zenekar életében. A KEXP stúdiójában való szereplés újabb löketet adott a zenekarnak. Ezáltal rengeteg, a zenénkre fogékony ember ismerhetett meg minket, és folyamatos pozitív visszajelzések érkeznek, ami nagyon jó. Köszi 2019!" – búcsúztatja az idei évet a csapat, mely januárban az egyik legrangosabb showcase fesztiválon, a holland Eurosonicon mutatkozik be, februárban pedig a ljubljanai MENT fesztiválon lépnek fel.

halljuk tehát immár teljes pompájában, magyar nyelvű stúdiófelvételként a Zöld sárgát a Qualitons tolmácsolásában:

Kexek számlistája:

A oldal

Zöld sárga

Elszállt egy hajó a szélben

Család

B oldal

Csillagok, ne ragyogjatok

Piros madár

The Qualitons a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_79.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/12/13/dalpremier_the_qualitons_zold_sarga
Dalpremier! The Qualitons: Zöld sárga
süti beállítások módosítása