A Strokes dobosa a diszkóba csalogat első szólólemezével

2019.12.11. 17:13, Gaines

morettis.jpg

Míg a világ lélegzetvisszafojtva várja a The Strokes visszatérő lemezét az immár hat évre rúgó szünet után, Fabrizio Moretti 11 számos szólóalbumot adott ki Machinegum név alatt, melyen legalább olyan nagy szerepet játszanak a különböző szintik, mint az ütőhangszerek. A dobos ráadásul nemrég egy tréfás projektben is részt vett egy bizonyos Fabrizio Morettivel.

De kezdjük a szólólemezzel, a Conduit címet viselő anyag synth-spacepopos, new wave-es, dreamfunkos dalokat sorakoztat fel, a közreműködők között pedig megtaláljuk a Nation Of Language énekesét, Ian Devaney-t, Jake Aron és Andrew Maury producereket. A lemez nem az első mellékprojektje Morettinek, hiszen a 2000-es évek második felében tagja volt a Little Joy nevű szupergruppnak, de a Strokes zenészei egyébként is rengeteg egyéb formációban vagy szólóprojektben vesznek részt. Julian Casablancas egy szólólemezt adott ki 2009-ben, és két másik LP-t a The Voidz élén; Nikolai Fraiture basszusgitáros a Nickel Eye frontembere; Albert Hammond Jr. gitáros négy szólólemezt hozott ki, a legutóbbit tavaly; Nick Valensi  gitáros pedig a CRX nevű stoner-powerpop bandájával jött ki idén második albumával. A Machinegum debütjét nem előzték meg beharangozó kislemezdalok, egyben nyomták ki a szintis-dallamos-melankolikus számokkal telepakolt bemutatkozó lemezüket.

A STROKES ÉS EGY VÁROS ÚJJÁÉLEDÉSEI

Moretti november elején egyébként egy vicces esemény apropóján került még be a hírekbe, bejelentette ugyanis, hogy közös művészeti installációt rendez Fabrizio Morettivel, ugyanis van egy olasz műkereskedő névrokona. A december 15-től 18-ig tartó eseményen Moretti (a műkereskedő) 14. és 18. századi festőművészek képeiből és szobraiból szervez tárlatot, amit Moretti (a dobos) „immerzív, interaktív installációival” fejelnek meg, és árveréssel zárnak le. „Izgatottan működtem közre egy másik Fabrizióval, névrokonommal, aki megbecsült vizuális művész és zenész, és számos művészeti diszciplínában is jeleskedik, akárcsak a kiállításon szerepeltetett művészek” – nyilatkozta Moretti (a műkereskedő) a rendhagyó projektről. Lehet tippelni, melyik melyik Moretti a nyitóképen!

morettis_poster.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/12/11/a_strokes_dobosa_a_diszkoba_csalogat_elso_szololemezevel
A Strokes dobosa a diszkóba csalogat első szólólemezével
süti beállítások módosítása