Filmrecorder. Igazából nem ilyen a szerelem - Modern Love (kritika)

2019.12.07. 10:51, vferi

modern_loveol.jpg

A nagyszerű Egyszer és az isteni Sing Street alkotója sztárszínészekkel mesél el banális szerelmi történeteket a Modern Love című sorozatban. Ez a kritika először a Recorder magazin 77. számában jelent meg.

Az Amazon antológiasorozata a New York Times népszerű olvasói rovatának szerelmi történeteit dolgozza fel, és már az első részből kiderül, hogy ami az újság hasábjain remekül működik, az megfilmesített formában édeskevés.

A Modern Love az Igazából szerelem hatására készült megannyi ünnepi utánzatfilm (lásd Valentin nap, Szilveszter éjjel) felszínesen romantikus történetszálaira emlékeztet, melyekből jó esetben egy vagy kettő állja meg önállóan a helyét. Hiába gyűjtöttek össze tucatnyi karizmatikus színészt, a nyolc epizódból egyedül az Anne Hathaway által alakított bipoláris nő története emelkedik ki, az összes többi nemhogy nem modern – ahogy a cím ígéri –, de kifejezetten régimódi és többségében unalmas.

Különösen meglepő ez annak a fényében, hogy a széria alkotója a ténylegesen modern romantikus-zenés filmjeiről ismert John Carney (Egyszer, Szerelemre hangszerelve, Sing Street), aki talán jobban járt volna, ha nem ragaszkodik az olvasók írásaihoz.

Modern Love

hol látható: Amazon Prime
osztályzat: 4/10
szerző: Rácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2019/12/07/filmrecorder_igazabol_nem_ilyen_a_szerelem_modern_love_kritika
Filmrecorder. Igazából nem ilyen a szerelem - Modern Love (kritika)
süti beállítások módosítása