Az Electrify már 20: Lázár Gábor, Új Látásmód Fúzió, ooo és Lil Holt ma este a Trafóban!

2019.10.26. 14:52, Recorder.hu

electrify_20_1.jpg

Még alig ért véget az idei UH Fest, de a kísérletező elektronikus zene rajongói máris újabb fontos budapesti eseményre készülhetnek: október 26-án, szombaton a Trafó 2013-ben indult sorozata, az Electrify jubileumi, huszadik estjét rendezik hazai, de itthon ritkán látható fellépőkkel. Különböző generációk és színterek magyar előadóival – ahogyan a szervezők fogalmaznak.

Közülük a legismertebb – ha lehet ezt mondani – az alapvető alkotóelemeire redukált absztrakt tánczenét játszó Lázár Gábor, akinek 2018-as, Unfold című albuma nagyot ment nemcsak a Recorder, de sok meghatározó külföldi szerkesztőség albumlistáján is, élőben pedig egy év alatt bejárta Európa legfontosabb fesztiváljait és klubjait, hogy aztán az elsőként a Boiler Roomban bemutatott, mára különleges fénymegoldásokkal megerősített show-jával végre megérkezzen Magyarországra is.

HA NEM JÓ, VEGYÉL KI BELŐLE - INTERJÚNK LÁZÁR GÁBORRAL

Egy jazzből indult hangszeres zenész, az itt és most ooo nevű projektjével színpadra lépő Csernovszky Márton tőrőlmetszett műfajintegrátor: eddig megjelent lemezeit hallgatva a Warp-ihletésű IDM-től a németes minimáltechnóig sok minden beugorhat. Meglepő zsánerugrásokból és megnyugtató melódiadarabkákból valószínűleg Trafó-szettjében sem lesz hiány.  

Az Új Látásmód Fúzió még a múlt század kilencvenes éveiben alakult, és azóta jelentkezik időről-időre könyörtelenül következetes, mégis rettentően szórakoztató újhullámos-indusztriális zenére épülő produkciójával. Akit érdekel, milyen zene milyen hangulatot teremthetett volna, ha közvetlenül a rendszerváltás után a pesti rozsdaövezetek szétrohadtságukban is szép ipari csarnokaiban rave-eket rendeztek volna, ezt mindenképpen nézze és hallgassa meg.

Aki pedig arra kíváncsi, milyen izgalmas mai elegyet kever trapből, rapből, absztrakt hiphopból és ki tudja még mi mindenből Lil Holt, a többi előadónál fiatalabb, mégis alapvetően hasonló, experimentális attitűddel alkotó zenész, érkezzen meg este 8-ra a Trafóba, hogy az ő élő produkciójáról se maradjon le. 

Jegyvásárlás és a fellépők videói ITT.

Facebook event ITT.

ÖSSZEFOLYTAK A KÜLÖNBÖZŐ STÍLUSOK TESTNEDVEI – FRISS INTERJÚNK AZ ELECTRIFY SZERVEZŐJÉVEL 

https://recorder.blog.hu/2019/10/26/electrify_20_lazar_gabor_uj_latasmod_fuzio_ooo_es_lil_holt_ma_este_a_trafoban
Az Electrify már 20: Lázár Gábor, Új Látásmód Fúzió, ooo és Lil Holt ma este a Trafóban!
süti beállítások módosítása