Filmrecorder. Undone (kritika)

2019.10.22. 15:15, vferi

apv_undone_key-art_14_-2019-amazon_com-inc_or-its-affiliates.jpg

Az Undone alapsztorija önmagában is érdekes lenne: egy lánynak azt mondja a halott apja, hogy időmanipuláló képességekkel rendelkezik. A különleges animáció pedig olyan plusz szabadságot adott a készítőknek, hogy nem kellett határt szabniuk a képzeletüknek. Ez a kritika a Recorder magazin 76. számában jelent meg először.

Amikor Alma megelégeli, hogy az élete kiszámítható és unalmas, egy autóbaleset hatására minden a feje tetejére áll. Megjelenik számára a halott édesapja, aki azt állítja, hogy Alma különleges képességekkel rendelkezik, és manipulálni tudja a múltat, ezzel alternatív idővonalakat teremtve – miközben az élő családja szerint a lány kezd megőrülni.

A BoJack Horseman alkotói, Raphael Bob-Waksberg és Kate Purdy elkészítették az első rotoscoping technológiával létrehozott sorozatot: a színészek jeleneteit kamerával rögzítették, majd az animátorok ezzel dolgozva hoztak létre egy egyszerre nagyon valóságos, mégis festményszerű világot.

Ennek köszönhetően nem veszítünk a remekül összeválogatott szereplőgárda játékából (Rosa Salazar az első pillanattól fogva magával ragadóan karizmatikus), miközben az animációval járó kötetlen szabadság lehetővé teszi Alma álomszerű valóságérzékelésének látványos megjelenítését.

Az Undone mégsem a sci-fi elemek vagy a rejtélyszál miatt lesz kiemelkedő, hanem attól, ahogy ezeket összefűzi Alma és a családja traumáival.

osztályzat: 8/10
hol nézhető? Amazon Prime
szerző: Rácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2019/10/22/filmrecorder_undone_kritika
Filmrecorder. Undone (kritika)
süti beállítások módosítása