Ed Sheeran felfeldezőjének a Run-DMC okozta a vesztét

2019.10.17. 15:08, Gaines

cook.jpg

A brit Atlantic lemezkiadó vezetője, Ben Cook tegnap bejelentette lemondását, miután napvilágra került egy fotó, melyen „sértő” Run-DMC jelmezben vett részt egy szülinapi buliban. 12 évig dolgozott a cégnél, nagy szerepet játszott Ed Sheeran pályakezdésében.

Az ominózus fotó hét évvel ezelőtt készült, és ugyan nem lehet megtalálni online, de tekintettel arra, hogy Ben Cook fehér bőrű, nagy valószínűséggel az keltett botrányt, hogy blackface-ben, azaz feketére mázolt arccal öltözött be az egyik New York-i rappernek. A fénykép állítólag tavaly került fel Facebookra, ahonnan aztán gyorsan le is szedték.

Mélységes szomorúsággal jelentem be, hogy ma lemondok az Atlantic Records igazgatói tisztjéről” – olvasható a sajtónyilatkozatban. – „Hét éve egy születésnapi bulin arra kérték a vendégeket, hogy öltözzenek be a kedvenc zenei hősüknek, én pedig a Run-DMC tagjaként mentem el. Tavaly év végén sok szempontból igaztalan pletykák kezdtek terjengeni az ottani megjelenésemről. Bár az volt a szándékom, hogy tisztelegjem egy zenei ikon előtt, elismerem, hogy sértő volt a megjelenésem, és szörnyű hibát követtem el.” Az ügyben még tavaly indult belső fegyelmi eljárás, most viszont Cook önként és azonnali hatállyal távozott a posztjáról, egyben bármiféle fenntartás nélkül bocsánatot kér azoktól, akiknek ártott a cselekedeteivel.

Cook a Ministry of Soundnál kezdte a karrierjét, 2014-ben lett az Atlantic vezérigazgatója, előtte az egyik alkiadóját, az Asylumot irányította. Ő kötött először lemezszerződést Ed Sheerannel, egyengette Charli XCX, a Clean Bandit és a Rudimental pályáját, valamint leszerződtette Stormzyt is, aki a botrány kirobbanása után állítólag megtiltotta Cooknak, hogy a legendássá vált Glastonburys koncertjénél a színpadon közelében álljon, más források szerint pedig egyenesen azzal fenyegetőzött, hogy ha Cook marad, akkor dobbant a kiadótól. Az Atlantic vezetését átmenetileg Mark Mitchell, az Atlantichez hasonlóan úgyszintén a Warner Music Group kiadócsoportjához tartozó Parlophone társelnöke fogja átvenni.

https://recorder.blog.hu/2019/10/17/ed_sheeran_felfeldezojenek_a_run-dmc_okozta_a_vesztet
Ed Sheeran felfeldezőjének a Run-DMC okozta a vesztét
süti beállítások módosítása