Videópremier! Folkfonics: Ninini

2019.10.16. 11:00, Gaines

folkfonics.png

A Folkfonics világzenére épülő, „alternatív funk-pop-swing köntösben” népdalt és irodalmat fuzionáló zenét játszik, Két karodban című nagylemezük 2018 decemberében jelent meg, ezen szerepel a Ninini, melyhez élő videoklip készült, ezt láthatjátok most a Recorderen.

A zenekart 2016-ban alapította Ölveti Mátyás, Rendes Péter és Szabó Csaba, ők alkotják az együttes gerincét, és egyben a dalok szerzői is. Van egy négyfős Folkfonics Acoustic nevű formációjuk is, mellyel idén dupla ifjúsági koncertet adtak a Müpában, és meghívást kaptak a Kínában rendezett BudapestFestre is.

A FOLKFONICSOT MAGYARRADAR ROVATUNKBAN MUTATTUK BE

Nagyzenekari koncertjeiken tucatnyi zenész szerepel a színpadon: a Ninini klipjében, mely az ez év márciusában, a Trip Hajón tartott lemezbemutató koncerten született, 12 zenész és 4 énekes lépett fel az alaptrióval. (Énekesek: Szász Veronika "Veni", Csemer Boglárka "Boggie", Farkas Kriszti "Volkova", Havai Gábor.) A dalról így mesélt nekünk Szabó Csaba: „A népdal egy hódmezővásárhelyi gyűjtésű dal, tényleg népdal, nem műdal. Nem tartozik sokat hallgatott dalaink közé, mégis koncerten nagyon szeretik, abban a zenei közegben az egyik legkedveltebb.” A kliphez pedig ezt fűzte hozzá: „Célunk mai hangon, sokszínűen és szórakoztatóan megszólaltatni verseket, népdalokat, saját dalokat. Fontosnak tartjuk a finomra csiszolt stúdiós felvételek mellett azt is megmutatni, hogy hogyan szól a zenekar élőben, ezért időről időre igyekszünk élő zenés videókat is megjelentetni.”


a Folkfonics legközelebb a Fonóban látható december 5-én (az ingyenes program oldala ITT), illetve a péceli Hámori házban december 13-án, kvartett felállásban, Facebook-esemény.


és akkor lássuk a jó hangulatú koncertvideót:

Folkfonics a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_59.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/16/videopremier_folkfonics_ninini
Videópremier! Folkfonics: Ninini
süti beállítások módosítása