Magyarradar + dalpremier! Folkfonics: Érdemes volt?

2017.04.11. 11:00, therecorder

14956555_1888261071395123_1822087526417222677_n.jpg

"Népdal és irodalom fúziója alternatív pop-funk-swing köntösben" – így jellemzi magát az alapvetően háromtagú, de általában vendégzenészekkel kiegészülő formáció, a Folkfonics. Nincs ez másként új daluknál sem, az Érdemes volt? mégis kilóg az eddigi anyagok közül.

unnamed_1_5.jpgMegalakulás éve: 2015

TagokSzabó Csaba (gitár), Rendes Péter (gitár) Ölveti Mátyás (basszusgitár, cselló), vendégénekeseink: Jéger Dorottya, korábban Szász Veronika ("Veni"), Csemer Boglárka ("Boggie"), vendégzenészek: Veér Csongor, Mező Péter (hegedű), Bazsinka Mihály (szaxofon), Ferencz László, Okos Gergely (dob)

Stílus: Nehéz meghatározni, igyekszünk nyitottak lenni, sok zenéből ami hat ránk meríteni, ezeket összegyúrni és a saját világunkba beilleszteni. Kiindulópont a népdalok és az irodalom szeretete, ezt sokféle módon mutatjuk meg. Funky, klasszikus gitár és finom vonós hangzás, alternatív (rock), fingerstyle gitár, korai beat-zene, jazzes kilengések, Django Reinhardt-szerű gipsy-jazz is megjelenik valamilyen módon dalainkban.

Kiadó(k):  Tom-Tom Records

Történet: 2015-ben egy vonósnégyes-klasszikus gitár album (Szabó Csaba & Accord Quartet: Cross The Line!) végére biggyesztettünk egy crossover népdal feldolgozást próbaként, melyben Csemer Boglárka "Boggie" énekelt és az Accord Quartet játszotta a vonós szólamokat. Az ötlet, hogy ezt a projektet bontsuk ki, valamikor 2016 elején született meg, a három alapító tag: Szabó Csaba, Rendes Péter és Ölveti Mátyás; mi vagyunk az együttes gerince, a dalok szerzői.

Megjelenések: Első teljes albumunk 2017 őszére készül el, melynek dalai már részben elérhetőek Youtube-on, iTunes-on, Spotify-on, stb. (Két karodban, De szeretnék, Lipicai labzom, Által mennék, Virágom, illetve új dalaink: Érdemes volt?, Adjon az Isten)

Küldetés: Úgy szórakoztassuk közönségünket, hogy közben mi is jól érezzük  magunkat.

Mellékprojektek: Accord Quartet, Szabó Balázs Bandája. Sunday Pills, szóló és klasszikus zenei projektek.

Szexepil: A legtöbb zenekar a tagok tizen- és huszonéves korának lelkesedésében születik, mi, a három alapítótag kora harmincas korunkra értünk meg ahhoz, hogy így együtt saját zenekart alapítsunk. Lelkesedésünk a zenekar iránt simán leküzd olyan aprónak tűnő akadályokat, hogy a zenekari tagok egymástól kb. 1000 km-re laknak.

Legnagyobb élmény, elismerés: Nagy örömmel tölt el, hogy alig több, mint egyéves a zenekar, első lemezünk is még készülőben, de nagyon jól fogadta a zenénkre nyitott közönség, illetve a szakma első dalainkat, több nagy rádió és zenei oldal bemutatta, játssza őket.

A dalról:

"A Folkfonics zenekar első albumához készülő dalok közül kilóg új szerzeményünk. Célunk a szerzeménnyel kifejezetten az volt, hogy kilépjünk az eddig lassú, illetve közepes tempójú számaink közül és egy koncerten is jól működő pörgős refrénű dalt írjunk. A felvétel megjelenésének időpontja nem véletlenül a költészet napja, de a szöveg eredete maradjon balladai homályban, akit érdekel nézzen utána! Énekesnőnk Jéger Dorottya, aki korábban a Budapest Nufolk Revolution, jelenleg pedig a Nana Vortex zenekarok finom hangú énekesnője."

https://recorder.blog.hu/2017/04/11/magyarradar_dalpremier_folkfonics_erdemes_volt
Magyarradar + dalpremier! Folkfonics: Érdemes volt?
süti beállítások módosítása