Klippremier! Minka X Bernathy - Lélektől Lélekig

2019.10.14. 16:00, coffinshaker

lelek_v3_00_04_23_10_still011.jpg
A magyar könnyűzene időről időre hajlamos egészen egyedi fúziókat összehozni. A számtalan eset egyik legújabb példája Pátkai Rozina és Bernáthy Zsiga kollaborációja, amely egy szinte teljesen új horizontjára nyit ajtót a könnyűzenének, melyben egyszerre keveredik költészet, alternatív és elektronikus zene – azon belül is a techno. Mindez pedig most egy új, különösen erős vizualitással ábrázolt klipben ölt testet, amely Tóth Árpád egyik legerősebb, Lélektől Lélekig című versének közös dalukként való feldolgozásához készült.

zsiga_rozi_proba.jpg

2018 januárjában a Művészetek Palotájában (online pedig a Recorderen) debütált Pátkai Rozina Minka projektje, amely huszadik századi magyar költők verseit dolgozza fel elektronikus zenei alapokon. A megzenésítéseket idén BernáthY Zsiga (aki nemrég a tribal stílusról mesélt nekünk) vette gondozásába, aki emblematikus karaktere a hazai elektronikus zenének. Zsiga live act művészként lép fel országszerte, ahol a „vasakból” előcsalogatott hangok, a saját készítésű loopok, groove-ok végeláthatatlan láncolatának egymásra fűzéséből bontakozik ki az előadás egyszeri, spontán, improvizációkkal teli, megismételhetetlen egysége. Mindez 20 éven keresztül volt a Bernáth/Y & Son fellépések lényege, és ezt folytatja Zsiga most is Rozinával együtt a Minka x BernáthY Live Actben

PÁTKAI ROZINA TAVALYI, TALADIM CÍMŰ ALBUMA IS NÁLUNK DEBÜTÁLT.

A közös produkció pedig most egy új állomáshoz érkezett. Minka és Zsiga elkészítette legújabb, Lélektől Lélekig című dalukat, amely egy, a mostani zenei terjedelmektől eltérően közel kilenc perces szerzemény, s amelyhez Balázs Soma készített videóklipet - ami alább meg is tekinthető.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_58.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/14/klippremier_minka_x_bernathy_lelektol_lelekig
Klippremier! Minka X Bernathy - Lélektől Lélekig
süti beállítások módosítása