A horogra akadt rapper és a felboncolt gépfegyver látványos meséje

2019.10.04. 15:51, Gaines

travisscott.png

Huszonnégy órán belül két izgalmas látványvilágú és koncepciójú videó látott napvilágot rapperektől. A clipping. experimentális zajhiphop-zenekara szimbolikus társadalomkritikát fogalmaz meg egy élveboncolt gépfegyverrel, míg Travis Scott sci-fi és horrorelemekkel teletűzdelt klipjében még Mortal Kombatozik is egyet.

A Daveed Diggs vezette clipping. harmadik nagylemezéről (There Existed An Addiction To Blood, október 18.) már mutattunk augusztusban egy kislemezdalos klipet, mely a déli hip-hop elemeit ötvözi a John Carpenter filmek minimálszintis kísérőzenéjével és trappel. Azóta kijött még egy archív felvételes-szövegvideós szám, a két perc tömény zajtorzulásba torkolló La Mala Ordina, most pedig a Blood Of The Fang érkezett meg, amely egy 1973-es kísérleti blaxpoitation-horrorfilm, a Ganja & Hess hangmintájára épül, amit aztán kitágít az amerikai feketék ellen elkövetett erőszakos cselekmények történelmévé. A videó egy fényképen alapul, amelyen Huey P. Newton, a Fekete Párducok vezetője egy rendőrökkel folytatott összecsapás után bilincsbe verve hever egy kórházi hordágyon; Diggs először véresen rappel a hordágyon – Childish Gambinóra emlékeztető szakállal –, aztán néhány orvossal műteni kezd egy gépkarabélyt, elültetnek benne egy virágszirmot, és lakmározik belőle.

A clipping. videóját Lars Jan vizuális művész rendezte, Travis Scott új klipdalához pedig a veterán Dave Meyerst kérte fel egy apokaliptikus-disztopikus (és még egy -ikus bevetésével: horrorisztikus) látványvilág kivitelezéséhez. A Highest In The Room az első új szerzemény a rappertől a 2018-as Astroworld óta – azóta vendégeskedett Post Malone-nál, Ed Sheerannél és a Trónok harcánál –, még áprilisban szellőztetett meg belőle egy részletet akkori barátnője, Kylie Jenner kozmetikumainak reklámjában (a dal a szakításról szól), és játszotta egy miami fesztiválon. A betépett képi világú klipben a gandzsafüst szélviharrá kerekedik Scott torkában, akit álarcos figurák ejtenek túszul, horgászhoroggal peckelik ki a száját, egy nő meghegeszti, hogy szikrázzon a szeme, és még bunyózik is egy jót, mintha videojátékba csöppent volna.

https://recorder.blog.hu/2019/10/04/a_horogra_akadt_rapper_es_a_felboncolt_gepfegyver_latvanyos_meseje
A horogra akadt rapper és a felboncolt gépfegyver látványos meséje
süti beállítások módosítása