Golyózáporral és véres lemezzel hozza ránk a frászt a kaliforniai zajrapcsapat

2019.08.15. 12:45, Gaines

clippingpromo2.png

A clipping. nevű, Los Angeles-i experi-noise-hiphop trió októberben jön ki harmadik nagylemezével, a There Existed An Addition To Blooddal, és már közzé is tettek egy nyolcvanas éveket megidéző horrorcore-szerzeményt az új anyagról.

A formációt hivatalosan 2009-ben alakította meg két főiskolás szobatárs producer, William Hudson és Jonathan Snipes, ám a végleges felállás egy évvel később, Daveed Diggs rapper csatlakozásával szilárdult meg: addig csak meglévő a cappella rapszólamok alá raktak ipari-zajzenés alapokat, Diggs azonban saját szövegekkel és pergő flowjával egyénítette a produkciót. A trió egy mixtape-et, több EP-t és két nagylemezt adott ki, a legutóbbit 2016-ban; a Sub Popnál megjelent, Splendor & Misery című sci-fi konceptalbum egy mesterséges intelligencia szemszögéből tálalta a dalokat, és 2017-ben elnyerte a Hugo-díjat. Egy évvel később The Deep című afrofuturista, mélytengeri társadalomban játszódó kislemezdaluk is Hugo-díjas lett, ebből regényt is írtak.

A BEASTIE BOYS EGYIK KLIPJÉBŐL IS SZÜLETETT IRODALMI MŰ 

A clipping. produktivitását csökkentette, hogy Daveed Diggs másfél évig két fontos szerepet is játszott a gigasikerré váló Hamilton musicalben, ami jelentősen növelte az ázsióját. Főszerepet kapott a Snowpiercer című film sorozatadaptációjában, amit jövőre mutatnak be, Rafael Casallal közösen írta a pozitív kritikai visszhangra talált Blindspotting című filmet, melynek két főszerepét is magukra osztották, múlt héten pedig lemezt is kiadtak (Seven Nights In Chicago). Október 18-án azonban jön az új clipping.-lemez, mely a horrorcore és a déli hiphop elemeit ötvözi némi 80-as évekbeli szinti-filmzenés hatással és blaxpoitationnel fűszerezve. Az első beharangozó dal, a Nothing Is Safe például az első pár percben simán elmehetne bármelyik klasszikus John Carpenter-film minimalista kísérőzenéjének: Diggs egyetlen ismétlődő zongorahangjegyre és szintiszólamra rappel rá disztopikus erőszakról, mígnem a fojtott, súlyos feszültség trap alapban és synthwave-özönben csúcsosodik ki.

alább a Nothing Is Safe borzongató, Halloween-tematikájú szövegvideója, valamint a korlátozott példányszámban piacra dobott véres vinyl:

clipping1.png

https://recorder.blog.hu/2019/08/15/golyozaporral_es_veres_lemezzel_hozza_rank_a_fraszt_a_kaliforniai_zajrapcsapat
Golyózáporral és véres lemezzel hozza ránk a frászt a kaliforniai zajrapcsapat
süti beállítások módosítása