Annyira durva a szex, hogy csak nevetsz rajta

2019.09.15. 16:00, vferi

cupcakke1.jpg

Nincs ember a Földön, aki kreatívabban és viccesebben reppelne explicit szexről, mint CupcakKe, de a komoly témákat se komolykodja el túlságosan. Ez a cikk a Recorder magazin 75. számában jelent meg először.

A chicagói rapper, Elizabeth Harris, művésznevén CupcakKe a modern popzene egyik legérdekesebb személyisége. Az biztos, hogy szexről senki más nem ír kreatívabban és viccesebben.

Az, hogy női rapperek ugyanolyan nyíltan beszélnek a szexualitásukról, mint férfi társaik, már nem új dolog a hiphopban. CupcakKe azonban tud ebben is újat mutatni. Egyrészt olyan nyíltan, részletesen beszél a szexről, hogy nem kell apácának lenni, hogy időnként belepiruljon az ember. Másrészt abszurd humorral figurázza ki saját szókimondását.

Szövegeinek hatása leginkább olyan, mintha egy komikus szexuális egysorosait hallgatnánk. Valószínűleg még a legprűdebb emberek arcára is képes mosolyt csalni olyan sorokkal, mint „Tell your grandma sew my pussy, since you split open my clit”.

Amikor viszont nem szexről ír fergeteges humorral, akkor gyakran olyan komoly témákról reppel, mint a rendőri erőszak, a gyerekek, akiket autizmusuk miatt gúnyolnak, vagy éppen a melegjogok. Ezek mind jól megférnek egymás mellett a lemezein, ugyanis összeköti őket kivételes szövegírói tehetsége és humorában is nagyon őszinte stílusa.

A szex az ő trójai falova, a figyelmet pedig próbálja számára fontos ügyekre irányítani. Hangzása pedig pont annyira színes és excentrikus, mint a szövegei, vagy éppen ő maga, de bármennyire is legyen színes-szagos egy beat, semmi sem képes elvonni a figyelmet provokatív szövegeiről.

szerző: Veres Szilárd

https://recorder.blog.hu/2019/09/15/annyira_durva_a_szex_hogy_csak_nevetsz_rajta_kesz
Annyira durva a szex, hogy csak nevetsz rajta
süti beállítások módosítása