A Hasbro megvásárolta Dr. Dre egykori lemezcégét

2019.08.25. 09:03, Gaines

deathrow.png

A nyár legszürreálisabb híre: a kilencvenes évek legismertebb rapvállalata, a Death Row Records bekerült a hatalmas játékbirodalom fiókjába a G. I. Joe és a Power Rangers, a Transformers és az Én kicsi pónim mellé.

A szórakoztatóiparban is érdekelt játékgyár a héten jelentette be, hogy négymilliárd dollárért felvásárolta az Entertainment One nevű céget. Az ok egyszerű: a kanadai médiacsoport megvételével a Hasbro tulajdonába kerültek az őrületesen népszerű mesealak, Peppa malac jogai. Az Entertainment One-nak van egy zenei részlege is, és ennek részét képezi a Death Row Records, amit 1991-ben alapított Dr. Dre, Suge Knight és DOC. Ők adták ugye ki sok más egyéb lemez mellett Snoop Doog Doggystyle-ját és 2Pac All Eyez On Me-jét, hírhedt balhéik voltak a nyugati parti gengszterrap-szcénában, és Suge Knight alvilági-bírósági ügyeit, többszörös bebörtönzését követően 2006-ban csődöt jelentettek. 2009-ben a WIDEAwake nevű szórakoztatóipari cég szerezte meg a Death Row-t, aztán 2012-ben az is csődbe ment, és egy évre rá az Eone 280 millió dollárért megvette tőlük a kiadó katalógusát.

SUGE KNIGHTOT TAVALY ÍTÉLTÉK 28 ÉV BÖRTÖNRE

A Hasbro közleménye szerint a jelenlegi felvásárlással „családközpontú történetmesélő” portfóliójukat bővítik ki. Lelki szemeink előtt már látjuk, ahogy Pinkie Pie azt énekli, hogy „comin’ up as a nigga in the cash game / I’m livin’ in the fast lane, I’m for real”, Snoop Dogg elszív egy jointot, amíg Optimus fővezér összecsap Megatronnal, Krumplifej mellett ott feszít majd a játékboltok polcain a Dr. Dre-figura, és a Monopolyban külön feladat lesz kicsinálni a szomszédos rapkiadókat.

https://recorder.blog.hu/2019/08/25/a_hasbro_megvasarolta_dr_dre_egykori_lemezceget
A Hasbro megvásárolta Dr. Dre egykori lemezcégét
süti beállítások módosítása