28 év börtönre ítélték Suge Knightot, a nyugati parti rap nehézfiúját

2018.10.05. 10:48, Gaines

suge.jpg

A Death Row Records társalapítója 2015 januárjában, a Straight Outta Compton című film forgatása alatt gázolta halálra az 55 éves Terry Cartert, és kórházba juttatta riválisát, Cle „Bone” Sloant, aki tanácsadóként dolgozott az életrajzi film forgatásán.

Biztonsági kamera is rögzítette az esetet, melyben Suge Knight a volán mögött ülve vitatkozik Sloannal, majd egyszer csak rükvercben hátratolatva elcsapja a férfit, azután előre menetben még egyszer áthajt rajta, és elgázolja Cartert is, aki belehalt a sérüléseibe. Knight szeptember 20-án bűnösnek vallotta magát. Szándékos emberölésért normális esetben a kaliforniai jogszolgáltatás szerint 11 év börtönbüntetés róható ki a tettesre, mivel azonban visszaesőként harmadszor került bíróság elé – az eset idején Knight óvadék ellenében volt szabadlábon egy rablási ügy miatt, duplájára nőtt a büntetés, plusz még hat évet hozzácsaptak. Knight narancssárga rabruhában, szemüvegben, feszülettel a nyakában, rezzenéstelen arccal ülte végig a csütörtöki ítélethirdetést, és azt, hogy az áldozat hozzátartozói „gusztustalan, önző, szánalmas embernek” nevezték nyilatkozatukban.

HALÁLOS FEGYVEREK - LELŐTT POPSZTÁROK

Knight a kilencvenes évek elején verekedte be magát a zeneiparba, amikor az N.W A.-t felbomlasztva megalapította Dr. Drével a Death Row Recordsot, a 90-es évek legsikeresebb rapvállalatát. A focista és testőr-verőlegény múlttal rendelkező, gengszter módszereit rapmogulként sem hátrahagyó Knight balhéjai összeforrtak a nyugati parti rap történetével: kezdve onnan, hogy ólomcsövekkel és baseballütőkkel fenyegetőzve kényszerítette ki az N.W.A. menedzserétől és Eazy-E-től a Dr. Drével való szerződésük felmondását, odáig, hogy ő vezette azt a kocsit, amelyben lelőtték Tupac Shakurt (és egyes elméletek szerint mind az ő, mind Notorious B.I.G. halálához köze volt). Az alvilági kapcsolatokat ápoló, testi sértéseket elkövető menedzser-producer kétszer ült már börtönben, 1997-ben kilenc évre ítélték, mert megsértette a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit (2001-ben szabadult), 2003-ban pedig szintén feltételesen tettlegességért került vissza, részben ez vezetett a Death Row csődjéhez. Knight fia mellesleg a napokban az Instagramon állt elő egy összeesküvés-elmélettel, miszerint Tupac valójában életben van, bizonyíték gyanánt fotókat posztolt, amelyeken elvileg az idősebb Tupac pózol Beyoncéval és 50 Centtel, és még azt is megmondta, hogy a rapper Malajziában kezdett új életet, bár az illuminátusok el akarják hallgattatni. Illusztráció: Dre vs. Suge, filmen.

Címkék: n.w.a suge knight
https://recorder.blog.hu/2018/10/05/28_ev_bortonre_iteltek_suge_knightot_a_nyugati_parti_rap_nehezfiujat
28 év börtönre ítélték Suge Knightot, a nyugati parti rap nehézfiúját
süti beállítások módosítása