Darkos tinilány taszította le Lil Nas X-et a trónjáról

2019.08.20. 14:52, Gaines

billietron_1.png

19 hét után véget ért Lil Nas X popzenetörténeti sikerszériája, már ami a Billboard slágerlista élén elfoglalt helyét illeti. Az Old Town Roadot végül a nyár másik nagy meglepetésslágere, a Bad Guy utasította maga mögé Billie Eilishtől.

Lil Nas X country trap bombája július végén döntött rekordot azzal, hogy tizenhét hétig tudott az amerikai slágerlista első helyén trónolni. Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogy ezt a teljesítményt egy 1995-ös Mariah Carey/Boyz II Men koprodukció és a Despacito tartotta 16 zsinórban elfolgalt első hellyel. A rappernek akadt pár kihívója, de se Post Malone, se Ed Sheeran és Justin Bieber, de még Taylor Swift sem tudta megakadályozni a rekorddöntést, amelyben a dalhoz készült remixek is közrejátszottak.

KI EZ A LIL NAS X, ÉS MIÉRT ŐRÜLT MEG ÉRTE AZ EGÉSZ VILÁG?

Billie Eilish Bad Guy című száma is kapott ugyan egy Justin Bieber-féle remixet, de ez akkor még nem volt elég ahhoz, hogy megelőzze Lil Nas X cowboyhimnuszát. Az Old Town Road huszadik hetén történt csak meg: a Billboard elemzése szerint egy hét alatt 10 százalékkal nőtt meg a Bad Guy streamjeinek száma, a digitális eladásoké pedig 11 százalékkal, ráadásul kijött egy exkluzív kazettás változat a számból (az LP is kelendő volt kaziként), és új, vertikális verzió a számhoz készült klipből. Eilish győzelmével szintén elért egysmást: ő például az első olyan Hot 100 slágerlista-éllovas, aki már ebben az évszázadban született, és a Bad Guy a legelső Top 1-es száma; ő mindössze a harmadik női előadó, aki szólóban kétszer is első lett az alternatív kislemezlistán, a triplázó Alanis Morrissette és Sinead O’Connor után. A Bad Guy kilenc hetet töltött a második helyen, az Old Town Road nem adta magát könnyen; ezelőtt még egy dal sem váltotta aranyra az ezüstérmét ilyen hosszú idő után (Bieber Sorryja és az OutKast The Way You Move-ja nyolc hétnyi második helyezés után tudott az élre törni).

A VILÁG SZAR, HÍRESNEK LENNI MEG SZÍVÁS - A BILLIE EILISH-PORTRÉ 

jöhet akkor még egyszer az év második legrendhagyóbb popslágere:

https://recorder.blog.hu/2019/08/20/darkos_tinilany_taszitotta_le_lil_nas_x-et_a_tronjarol
Darkos tinilány taszította le Lil Nas X-et a trónjáról
süti beállítások módosítása