Hallgasd meg Madonna leghíresebb számának eredeti demófelvételét!

2019.07.24. 18:53, Gaines

prayer.jpeg

Madonna egykori művészeti tanácsadója és barátja, Darlene Lutz engedélye nélkül próbálja elárvereztetni a sztár személyes tárgyait, beleértve az 1989-es Like A Prayer album néhány dalának demóverzióját, ezért az énekesnő és szerzőtársa, Patrick Leonard inkább ingyen feltették őket az internetre.

Madonna és Leonard évek óta hadakozik Lutzcal, peres úton próbálva megakadályozni, hogy az egykori munkatárs és barát az engedélye nélkül, árverésen adjon túl személyes tárgyain. Ezek közé tartozik egy 1995-ös keltezésű, Tupactól származó levél, melyben a rapper bevallja, azért szakít Madonnával, mert az énekesnő fehér; valamint egy másik levél, melyben Madonna „szörnyen középszerűnek” nevezi Whitney Houstont és Sharon Stone-t.

MADONNA ÚJ LEMEZE, A MADAME X KRITIKÁJA ITT OLVASHATÓ

A kalapács alá kerülő aukciós darabok közt kazetták is szerepelnek, amelyeken eddig kiadatlan Madonna-felvételek hallgathatók meg. Leonard ezek közül tett fel az internetre néhányat, megelőzendő, hogy a rajongók több mint ezer dollárért licitáljanak rájuk. A Like A Prayer és a Cherish demófelvételei, valamint a kiadatlan Angels With Dirty Faces a YouTube-ra kerültek fel. Madonna 2017-ben még sikeresen nyújtott be kérvényt a New York-i Legfelsőbb Bírósághoz az árverés elhalasztására, ám tavaly áprilisban végül olyan bírósági ítélet született, amely engedélyt adott az aukció lebonyolítására, mondván, gyenge lábakon áll a sztár érvelése.

MADONNA LEGIZGALMASABB ÁTVÁLTOZÁSAI

A Like A Prayer demóját „a dal megírásának napján” rögzítették Leonard videóhoz fűzött szöveges kommentárja szerint; a gospelkórus és az elektromos gitár még hiányzik ebből a korai változatból, de a hangszerelést és a keverést leszámítva, az énekszólam és a zenei alapok egészen közel állnak az általunk ismert végleges stúdiófelvételhez.

Íme a Cherish korai változata:

És az Angels With Dirty Faces, ami egy 1938-as Kertész Mihály-filmről, a Mocskos arcú angyalokról kapta a címét:

https://recorder.blog.hu/2019/07/24/hallgasd_meg_madonna_leghiresebb_szamanak_eredeti_demofelvetelet
Hallgasd meg Madonna leghíresebb számának eredeti demófelvételét!
süti beállítások módosítása