Így szól egy Nine Inch Nails-szám Miley Cyrus előadásában

2019.06.14. 12:12, Gaines

nin_miley.png

Miley Cyrus a brit Channel 4 csatornán indult, majd a Netflixre költözött techno-disztopikus sikersorozat, a Fekete tükör (Black Mirror) legújabb évadának harmadik epizódjában énekli a Nine Inch Nails talán legismertebb számát, a Head Like A Hole-t, modern rágógumipopot faragva az eredeti indusztriálból. Most kijött a szám teljes változata.

A Rachel, Jack And Ashlee Too címet viselő epizódban Miley Cyrus egy világhírű popsztárt, Ashley O-t alakítja, akiért kamaszlányok milliói rajonganak – egyikőjük a címben is szereplő Rachel, aki megkapja az új marketingdilit, egy Ashley O-ról mintázott MI-vel ellátott, Alexa-szerű okoseszközt. A küty Ashley O (azaz Miley Cyrus) hangján beszél, és csupa pozitív üzenettel buzdítja-bátorítja tulajdonosát, minden sikerülni fog, csak akarni kell, szuper vagy, meg ehhez hasonlók. Közben kiderül, hogy a valódi sztár messze nem olyan boldog, mint a számai alapján gondolná az ember, a többi fordulatot meg inkább nem spoilerezzük el.

KORHATÁROS CIKKÜNKBEN SORRA VETTÜK MILEY CYRUS LEGEROTIKUSABB PROVOKÁCIÓIT

Ashley O bombaslágere az epizódban a fiktív On A Roll, teljesen átlagos tucatpopdal, a csavar az, hogy a sorozat alkotója, Charlie Brooker a Nine Inch Nails Head Like A Hole-ját dolgozta át hozzá Trent Reznor engedélyével. Az új dalszöveg hurráoptimistán poposítja az eredetit, a refrénben „Head like a hole / Black as your soul / I’d rather die than give you control” helyébe „Hey yeah whoa-ho / I’m on a roll / Riding so high, achieving my goals” kerül, míg a minden ízében feketeszívű „You’re going to get what you deserve” sorból felszínes önmegvalósítást dicsőítő „I’m going to get what I deserve” lett.

25 ÉVE JELENT MEG A THE DOWNWARD SPIRAL, ITT ÍRTUNK A NINE INCH NAILS LEMEZÉRŐL

Mielőtt a NIN-rajongók sikítófrászban törnének ki, hogy hogyan lehet így tönkretenni az eredeti zene és szöveg jelentését, hangulatát, gyorsan megjegyezzük, hogy abszolút szándékos és ironikus a giccsesítés, sőt, az epizódban egy ponton a NIN-hangszereléshez közelebbi változat is szerepel. A sorozat producerei szerint Trent Reznornak is tetszett a végeredmény, élvezte az epizód fekete humorát, még egy pólót is kihoztak az „új változat” csillámporos szövegével.

nin_blackmirror.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/06/14/igy_szol_egy_nine_inch_nail-szam_miley_cyrus_eloadasaban
Így szól egy Nine Inch Nails-szám Miley Cyrus előadásában
süti beállítások módosítása