Újra összeállhat a Mars Volta

2019.05.27. 12:20, Gaines

 marsvolta.jpg

A 2000-es évek egyik legizgalmasabb progrock zenekara 2013-ban oszlott fel, amikor a két vezéralak összebalhézott, ám Cedric Bixler-Zavala közelmúltbeli tweetjei alapján vissza fog térni a Mars Volta.

Az énekes-dalszövegíró Bixler-Zalava több, azóta törölt tweetben lebegtette meg, hogy a Mars Volta újjáalakulhat - írja a Pitchfork. Először május 13-án reagált egy rajongó kérdésére, aki azt firtatta, összejöhet-e még valaha egy turné. „A konyhában szorgoskodunk azon, hogy újfajta csavart labdákat dobhassunk” – hangzott a sejtelmes válasz. Ezt követően bővebben is kifejtette, mit ért – vagy mit nem ért – ezalatt: „Ami TUTI nem fog megtörténni, az az, hogy a „kedvenc felállásod” egyben letolja a „klasszikus lemezeit”. Talán játszunk majd régi cuccokat, attól függ, lesz-e kedvünk hozzá. De ne feledd, annak idején sem kívánságműsoroztunk, és nem a múltba mentünk vissza.” Új anyagokat, váratlan kanyarokat ígért, hozzátéve, hogy a projekt „még újszülött állapotban van”, nem kötik őket határidők, csak kísérletezgetnek, ötletelnek.

ZENEKAROK, AMIK VISZONT SOHA NEM FOGNAK ÚJRA ÖSSZEÁLLNI - LEGALÁBBIS KÉT ÉVE MÉG ÍGY GONDOLTUK RÓLUK

Még biztosabban tűnik a május 25-ei, szintén törölt tweetje. „Nagy álmom, hogy új fejezetet nyissatok a TMV-nek” – írta neki egy rajongó. Mire ő: „Rajta vagyunk.” („It’s happening.”) A dolog nem elképzelhetetlen. A Mars Volta 2013-ban azért hullott szét, mert Bixler-Zalava berágott Omar Rodriguez-Lopezre, amiért zenésztársa túl sokat foglalkozik Bosnian Rainbows nevű projektjével. „Talán olyannak kénne lennem, mint egy haladó szellemű háziasszonynak, aki eltűri, hogy a palija más zenekarokkal baszik?” – írta akkor. Az énekes és a gitáros azonban viszonylag hamar kibékült, egy évre rá ugyanis új zenekart alapítottak Antemasque néven, 2016-tól 2018-ig újra összehozták az At The Drive-Int, sőt, lemezt is adtak ki (in•ter a•li•a), és már tavaly pedzegették, hogy új életet lehelnének a Mars Voltába. A zenekar utoljára 2012-ben jött ki a Noctourniquet című albummal.

Címkék: the mars volta
https://recorder.blog.hu/2019/05/27/ujra_osszeallhat_a_mars_volta
Újra összeállhat a Mars Volta
süti beállítások módosítása