Bruce Dickinson: Önéletrajz (könyvajánló)

2019.05.27. 08:47, Recorder.hu

rec071_bruce_dickinson_650.jpg
Ha lószarlapátolóból repülőgéptulaj és pilóta leszel, az azér’ szép karrier. Közben meg ha még az Iron Maiden énekese is vagy, az pluszban sokak szerint szerencse. A populáció egyik fele lelkesedik érted. Na jó, a világ másik fele meg röhög rajtad. A nevetséges díszleteiden, a butuska szövegeiden, a szörnyűséges szólókon és áriákon, de Bruce Dickinson e könyvben bebizonyítja, hogy a legtöbbször inkább mi vagyunk a cikik, s nem ő. Prieger Zsolt könyvajánlója a nyomtatott Recorder magazin 71. lapszámából.

rec071_bruce_dickinson_konyv.jpgFolyamatos önreflexióban utazik, még a csecsemőtől is hajlandó tanulni, szóval tele van alázattal és szerethető karizmával ez a csúnya ember. Ezen kívül: hó, bőr, kötözős szex, hogyanénekelj-gyorstalpaló, és becsületes vallomások arról, hogy hova csináljunk félelmünkben, amikor valami láthatatlan óriás megragadja a gépünk farkát több ezer méter magasban és kicsavarja, mint egy vizes törölközőt. Jó, a repüléstudományból azért kicsit húzhattak volna a szerkesztők, de valahol tényleg nagyon szerethető a hülyefrizurás szerző, aki nemcsak hogy regényeket ír és nemzetközi szintű vívó volt hajdanán, de a rákból is simán kigyógyult, szóval kapiskálja, hogy mi is az a nagypálya. Ennek megfelelően végig labdatartásban van, ahol meg nem olvassa a játékot, vagy csak simán VIP-szektoros kispolgár, aki azzal dicsekszik, hogy még soha nem gyújtott rá, na, azokat az oldalakat meg simán ugord át.

Cím:
Önéletrajz

Szerző: Bruce Dickinson

Stílus: memoár

Trubadúr Kiadó, 2018

Kulcsmondat: „A rémület szerintem nem más, mint titkos félelmünk attól, hogy a lelkünk mélyén mi is szörnyetegek vagyunk.”

Szerző: Prieger Zsolt

Még több zenei könyv a Recorderen

https://recorder.blog.hu/2019/05/27/bruce_dickinson_oneletrajz_konyvajanlo
Bruce Dickinson: Önéletrajz (könyvajánló)
süti beállítások módosítása