Selfie a Nagyszínpad előtt: The Bluebay Foxes.

2019.05.05. 20:00, Recorder.hu

selfie_thebluebayfoxes.jpg

Május 8-tól 11-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2019-es Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 16-ai döntőjébe. A Recorder – idén harmadszor a program médiapartnereként – az esélylatolgatás előtt ebben a cikkben vette sorra az indulókat és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. A negyedik 2019-es gyorsfényképet az Akváriumban május 11-én, szombaton fellépő The Bluebay Foxes lőtte magáról.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

Tavaly nyáron zenélhettünk a SZIN Nagyszínpadán, ami hatalmas élmény volt. Igazából imádjuk a minél nagyobb színpadokat. A legkisebb pedig talán a Sziget Fesztivál egy lakókocsija volt, ahol koncertet adtunk. Utóbbi egy nagyon különleges helyszín volt, de vágyunk a minél nagyobb színpadokra! :)

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Az elmúlt pár hétben igyekszünk elég sok próbát beiktatni, gyúrni, kiegészíteni a koncertműsort. Ez a koncert két részből fog állni, lesz az Akvárium hallgatóságának nyilvános 40 perc és 20 perc koncertműsor, amit a tv közvetít majd. Szeretnénk mindkettőt élvezetesre és színesre megcsinálni régi és új dalokkal, de az utolsó 20 percet szeretnénk a legütősebbre megcsinálni.

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

A Dürer Kert pincéjében próbálunk, ami egy különleges helyszín, már csak a kinézete miatt is. Nagyon sokféle stílusú zenekar próbál itt. Van a termünknek egy nagyon jó hangulata, még ha kicsit omladozó is és csak egy ablakon tűz be a fény, de szerencsére sokat dolgoztunk rajta, hogy egy jó kis hely legyen, ahova jó lemenni.

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

A közösségi oldalakon próbálunk minél szélesebb közönséget elérni, szeretnénk az eddigi rajongótábor mellett új embereket is elérni és hát az összes zenekar plakátjai kint vannak szerte Budapesten. A zsűrit leginkább a május 11-i koncerten akarjuk megnyerni magunknak, de a napokban beszélgettünk például a Petőfi Rádióban Boros Csabával, akivel egy nagyon jót interjúztunk és Csaba az interjú előtt végig is hallgatta az egész első lemezünket.

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Eljátsszuk majd a decemberben megjelent egész első lemezünket és lesznek régebbi dalok is. Próbáljuk a koncertműsort minél változatosabbra csinálni és lehet, hogy egy még sohasem hallott új dal is belekerül.

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Mi nagyon örülünk, hogy itt vagyunk ebben az idei nyolcas mezőnyben és hogy ezt egy angolul éneklő zenekarként élhetjük meg. Ezzel mi már mindenképpen nyertünk, de nyilván megfordul a fejünkben, hogy milyen lenne az itthoni fesztiválok legnagyobb színpadain zenélni. Imádjuk a nagy színpadokat és nem rettennénk meg a feladattól, de most a legfontosabb, hogy május 11-én csináljunk egy nagyon jó bulit az Akváriumban.

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

60-40. Szenvedésnek azért nem neveznénk, de szerintünk nagyjából 40% kemény munkával érhető el, hogy meglegyen a másik fele, amit élvezhetünk és amit öröm csinálni.

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

90-10. A szerencse a zenében is elkerülhetetlen, de azt gondoljuk, hogy ha az összes többi része nem stimmel, akkor a szerencse sem segít.

A The Bluebay Foxes május 11-én lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

The Bluebay Foxes a Facebookon.

The Bluebay Foxes a YouTube-on.

The Bluebay Foxes az Instagramon.

The Bluebay Foxes a Spotify-on.

The Bluebay Foxes a Recorderen.

https://recorder.blog.hu/2019/05/05/selfie_a_nagyszinpad_elott_the_bluebay_foxes
Selfie a Nagyszínpad előtt: The Bluebay Foxes.
süti beállítások módosítása