Madonna lesz az idei Eurovíziós Dalfesztivál sztárvendége

2019.04.09. 10:16, Gaines

madonnavizio.jpg

Az énekesnő május 18-án, a dalfesztivál döntőjén fel is fog lépni Tel-Avivban, a tervek szerint két dalt énekel majd el.

Már januárban is rebesgették, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál megcsípheti Madonnát sztárvendégnek, és a sztár menedzsmentje most meg is erősítette a Varietynek az előadás hírért. Madonna, aki idén új lemezzel készül, sajtóértesülések szerint másfél millió dollárért vállalta a fellépést (427 millió forint), és két dalt fog előadni: egy klasszikus slágerét, valamint egy új szerzeményt.

A 64. Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik Tel-Avivban, a versenyben 41 ország képviselője lép színpadra. Az idei dalfesztivált már övezte egy kisebb botrány, amikor Ukrajna visszavonta a nevezését, miután egy olyan előadó képviselte volna az országot, aki gyakran fellépett Oroszországban, és nem volt hajlandó aláírni egy szerződést, miszerint egy ideig nem fog ott koncertezni.

NAGYINTERJÚNK A DALFESZTIVÁL TAVALYI MAGYAR VERSENYZŐIVEL, AZ AWS-SEL

Várhatóan nem ez lesz az egyetlen feszült helyzet az idei versennyel kapcsolatban: még tavaly szeptemberben, a Guardianen közzétett nyílt levélben közel százötven művész – köztük Brian Eno, Roger Waters és Karin Dreijer – szólított fel bojkottra a versennyel szemben, amíg az izraeli házigazdák nem tartják tiszteletben a palesztinok szabadságjogait. Az Izraelben tartandó koncertek mindig heves reakciókat váltanak ki a művészvilágban: Lana Del Rey hasonló felzúdulást követően mondta le szereplését az izraeli Meteor fesztiválon, Lorde is visszalépett tavaly decemberben egy izraeli koncertről, míg a Radiohead és Nick Cave fellépett tavaly Izraelben, amivel kivívták több zenésztársuk nemtetszését.

EZEKRŐL AZ ÜGYEKRŐL ITT ÍRTUNK RÉSZLETESEBBEN

Madonna többször fellépett már az országban, legutóbb 2012-ben, az MDNA-turnéja alkalmából érintette. Az Eurovíziós Dalfesztivált évente mintegy 200 millió néző követi világszerte, a magyar versenyzőt, Pápai Jocit az első elődöntőben, május 14-én láthatja majd a közönség.

Madonna tavalyi szereplése a MET-gálán:

az AWS a tavalyi Eurovízión:

https://recorder.blog.hu/2019/04/09/madonna_lesz_az_idei_eurovizios_dalfesztival_sztarvendege
Madonna lesz az idei Eurovíziós Dalfesztivál sztárvendége
süti beállítások módosítása