Júniusban érkezik a The Raconteurs harmadik lemeze

2019.04.03. 12:19, Gaines

raconteurs_band.jpg

Decemberben két új számmal előlegezte meg a 2000-es évek közepének remek szupergroupja a visszatérést, most hivatalosan is bejelentették: tizenegy éves szünetet követően június 21-én jön az új The Raconteurs-lemez.

A Help Us Stranger a zenekar elmondása szerint az a rock & roll album lesz, amire epedve vártunk – a Consolers Of The Lonely 2008-as megjelenése óta, ugye. Jack White, Brendan Benson, valamint Jack Lawrence és Patrick Keeler (The Greenhornes) garázsrock-powerfolk kvartettjének új korongján szerepelni fog a tavaly év végén kiadott két kislemezdal, az energikus Sunday Driver és a bluesos-soulos Now That You’re Gone; összesen 12 számot tartalmaz majd a lemez. Egy szem Donovan-feldolgozást – Hey Gyp (Dig The Slowness) – leszámítva mindegyik dal White és Benson közös szerzeménye, és ha minden igaz, „óriási riffekre, erőteljes bluesra, velős pszichedéliára, detroiti funkra és nashville-i soulra” számíthatunk, szóval minden lesz, ami szem-szájnak ingere.

A WHITE STRIPESTŐL JACK WHITE-IG - TELJES PÁLYAKÉP

Jack White-ék a stúdiómunkálatok alatt egyébként bevetettek pár rendhagyó trükköt is, továbbfejlesztették például az „autótesztet” – a keverés vége felé nemcsak a stúdiómonitorokon, hanem egy autó hangszóróján keresztül is meghallgatják a mixet –, és egy használaton kívüli FM-frekvencián közvetítették a stúdióból a dalt White Teslájába, majd onnan walkie-talkie-n osztották meg a benyomásaikat a hangmérnökkel, hogy végképp olyan legyen, mintha rádióból szólna a dal.

KRITIKÁNK JACK WHITE TAVALYI SZÓLÓLEMEZÉRŐL

Alább a számlista, a borítókép, valamint a Sunday Driver klipje.

raconteurs_stranger_2000-768x768.jpg

Help Us Stranger

Bored and Razed
Help Me Stranger
Only Child
Don’t Bother Me
Shine The Light On Me
Somedays (I Don’t Feel Like Trying)
Hey Gyp (Dig The Slowness)
Sunday Driver
Now That You’re Gone
Live A Lie
What’s Yours Is Mine
Thoughts and Prayers

https://recorder.blog.hu/2019/04/03/juniusban_erkezik_a_the_raconteurs_harmadik_lemeze
Júniusban érkezik a The Raconteurs harmadik lemeze
süti beállítások módosítása