A gyíkfejű Mac DeMarco az Oasis babérjaira tör

2019.04.03. 16:10, Gaines

macdemarco_2.jpg

A kanadai indierocker/slacker Mac DeMarco bőszen egyengeti az utat negyedik albumának májusi megjelenése előtt, immár a második kedvcsináló dalt teszi közzé a Here Comes The Cowboy címre keresztelt nagylemezről.

Az énekes-dalszerző szokása szerint minden hangszert maga játszik fel a május 10-én érkező lemezen, kivéve egy-egy billentyűs szólamot, és úgy tűnhet, DeMarco valamelyest feszegetni szeretné a lazaságon alapuló, „jizz-jazznek” titulált, gitáralapú popzenéjének kereteit. De csak kicsit. Az első kislemezdal, a március elején közzétett Nobody kapcsán például arról beszélt, hogy ez lesz a „cowboyos lemeze”, bár ez alatt nem a cowboykalapos, cowboyosdit játszó embereket érti, akiket gyerekkorában látott, csak a szeretteit szokta ilyen kedveskedő szóval illetni, bármit is jelentsen ez. A szám klipjébe mindenesetre beletett egy cowboykalapos figurát, nevezetesen a gyíkemberre maszkírozott önmagát, aki bizarr módon, köntösben, szivarozva énekelget.

AZ EMBEREK NÉHA KUTYÁNAK IS ÖLTÖZNEK MAC DEMARCO KLIPJEIBEN

A dalok többsége novemberben, egy „esős időszakban” született, a most megjelenő All Of Our Yesterdays viszont már hét-nyolc hónappal a lemezfelvétel előtt majdnem készen volt. Noha a dalcím a Macbethből ered, elsősorban az Oasis szolgált inspirációként a számhoz. „A dal megírása előtt nem sokkal láttam pont egy Oasisról szóló dokumentumfilmet, ami újra ráébresztett, mennyire imádom őket, úgyhogy megpróbáltam én is egy gigantikus rockslágert szerezni. A közelébe se jutottam, de elégedett vagyok az így született dallal, hahaha” – fejtette ki DeMarco a sajtóközleményben.

MAC DEMARCO MEGJÁRTA A KUPLUNGOT, BESZÉLGETTÜNK IS VELE AKKOR EGY JÓT

A lemez címével kapcsolatban még március elején pattant ki egy kisebbfajta botrány, többen felvetették ugyanis, hogy a Here Comes The Cowboy meglehetősen emlékeztet Mitski tavalyi albuma, a Be The Cowboy címére. Ráadásul, annak az első kislemezdala: Nobody. Az internet felbolydult, DeMarco kijelentette, hogy még csak nem is hallott Mitski lemezéről és daláról, amikor elnevezte a sajátjait, majd az egész hajcihőt rövidre zárta maga Mitski, aki az egészen csak nevetett. „Tutibiztos vagyok benne, hogy Mac és én csupán ugyanonnan halásztunk a kollektív tudatalattiból” – tweetelte, majd felállított egy saját összeesküvés-elméletet is arra alapozva, hogy ugyanaz a sajtósuk. „Hallotta a címeket, de nem szólt egy szót sem, hátha pár Mac-rajongó tévedésből megtalálja az én zenémet is.” Véletlen? PR-fogás? A gyíkemberek összehangolt támadása?! Sosem derül ki.

Címkék: mac demarco mitski
https://recorder.blog.hu/2019/04/03/a_gyikfeju_mac_demarco_az_oasis_baberjaira_tor
A gyíkfejű Mac DeMarco az Oasis babérjaira tör
süti beállítások módosítása