Videópremier! Apey & Lee Olivér: Looking Forward

2019.03.28. 18:00, Gaines

apeylee.jpg

A friss Artisjus-díjas Apey, azaz Áron András, legújabb sessionvideójában a Trillionos zenésztársával, Lee Olivérrel ragad akusztikus gitárt egy amerikai folkrockdal duettes feldolgozásához. Premier!

Az élő videóban a két énekes-gitáros (Apey az Apey & The Pes, Lee Olivér az ék zenekar frontembere egyben) a Crosby, Stills, Nash And Young 1999-es, utolsó kvartettlemezének címadó dalát, a Looking Forwardot dolgozza át két gitárra és négy helyett két énekhangra. Nem ez az első alkalom, hogy Apey Neil Young-szerzeményhez nyúl, 2017-es szólólemezén, a Strangerön szerepelt az Oldman és a Down By The River, a Harvest Moonhoz pedig természetközeli klipet is forgatott. Ezt a dalt viszont Lee Olivérnek köszönhetően ismerte meg. Átadjuk a szót Áron Andrásnak: „Lee Olivérrel 4-5 évvel ezelőtt kerültem egy zenekarba, amikor beszállt hozzánk a Trillionba.  Az igazat megvalva fogalmam sem volt hogy ő kicsoda, micsoda, de időről időre, szépen lassan mindig kiderült hogy rengeteg a közös nevezőnk van zeneileg, csak ő tudja hogy mit csinál, én meg nem (nevet) és nagyon sokat tanulunk egymástól oda vissza. Tavaly játszottunk először ketten együtt, amikor elhívtam a Dürer Kertbes bulimra, ezt azóta szerettük volna rögzíteni, főleg azért is mert ezt a számot ő mutatta nekem.”

ÁRON ANDRÁS-GIGAINTERJÚNKÉRT IDE KELL KATTINTANI


A dalt élőben is hallhatjuk április 6-án az ELLÁTÓházban, Apey következő szólókoncertjén, íme a Facebook-eseményoldal. A Trillionnak pedig május 31-én lesz legközelebb koncertje az Akváriumban. (Esemény.)


Apey Facebook-oldala

fotó: Bodnár Dávid


ez pedig az új duett, Frank Sinatra rabosító fényképével a háttérben:

https://recorder.blog.hu/2019/03/28/videopremier_apey_lee_oliver_looking_forward
Videópremier! Apey & Lee Olivér: Looking Forward
süti beállítások módosítása