Ismerős, aki idegen – Lemezpremier! Apey: Stranger

2017.10.13. 16:44, rerecorder

apey.jpg

Apey két szólólemez és egy szóló EP után - amelyek közül a Foxes című kiforrott, remek második LP bő egy éve, tavaly nyáron jelent meg - harmadik albumát adja ki saját neve alatt. Alig egy hónappal azután, hogy zenekarával, a hazai metálszíntér egyik legnépszerűbb formációjával, az Apey & The Peavel kijöttek szintén harmadik sorlemezükkel. De Apey, azaz Áron András egyedül tényleg egyszálgitáros, folkos, blues-os ihletésű dalokat jegyez (oké felvételen van a szerzeményekben több gitársáv és harmonika is), a Stranger című újon két Neil Young-feldolgozás is szerepel.

apey_stranger_cover.jpgApey élő videókkal vezette fel új LP-jét (az első klipnek a Recorderen volt a premierje), az pedig nyilván nem véletlen, hogy két Young-klasszikus is szerepel rajta: "a mai napig inspirál" - mondta róla a dalszerző-énekes-gitáros a hamarosan megjelenő 56. Recorder magazin Lemeztáska-interjújában.

A Stranger hivatalosan jövő hétfőn, október 16-án jelenik meg, a lemezbemutató október 21-én lesz. Az előzőeknél hangulatában könnyedebb anyagról a szerző is hasonlóan nyilatkozik: „Általában próbálok mindig valami újat keresni, és mindig találok is. Most az volt a koncepcióm, hogy nem szeretnék halálra fejtegetni mindent, nem szeretnék gondolkozni vagy túltervezni. A STRANGER-t nagyjából két hét leforgása alatt írtam július végén, majd még két hét alatt rögzítettem itthon. Hallgatva ezt a lemezt olyan, mint egy régi ismerős barát, akit mintha már hallottam volna, de tudom, hogy mégsem. Nehéz megfogalmazni szavakkal, de nagyon megnyugtató érzéssel tölt el.” A dalok elsősorban András gyerekkoráról és saját személyiségének alakulásáról szólnak és a hangulat valóban minden eddiginél pozitívabb. A lemezanyagot végül Takács Zoltán Jappán producer vette kezelésbe, megismerkedésükre így emlékszik Apey: „A legutóbbi Apey & The Pea-turné szegedi állomása után eléggé szétcsapva kerültünk egymás mellé valamikor hajnalban egy random kocsmában. A többiek már ismerték régről, én sajnos nem, de úgy nagyjából tízpercnyi beszélgetés után megfogalmazódott a fejemben, hogy őt fogom felkérni erre a munkára, mert más nem lehet. A legnagyobb megnyugvás és hátradőlés volt számomra, hogy ő rakta össze a kirakós utolsó darabjait.”

Stranger című lemez bemutató koncertje október 21-én lesz az A38-on, Facebook esemény itt.


és akkor a Stranger című harmadik Apey-szólólemez teljes egészében: 


a Foxes élő videója: 


az Oldman című Neil Young-feldolgozás élő videója: 


és az I Want You To Miss Me élő videója: 


itt pedig az új Apey And The Pea-album, a HEX:


fotó: SincoJim


Apey Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/10/13/lemezpremier_apey_stranger
Ismerős, aki idegen – Lemezpremier! Apey: Stranger
süti beállítások módosítása