Poós Zoltán: Rock&Roll Áruház (könyvajánló)

2019.03.08. 16:34, trecorder


rec069poos_zoltan_rockandroll_aruhaz.jpg
Poós Zoltán
nemzeti irodalmunk jelese, de megveszekedett régész is. Lehet az gótikus vinyl, eltemetett ős-Beatrice-adat, Depeche Mode-lelet, ő erőt nem kímélve ugrik rá, adatokat egyeztet, évszámot talál, tudást halmoz, miközben apró téglákból hord össze irodalmi szintű poéngyárat. Prieger Zsolt könyvajánlója a nyomtatott Recorder magazin 69. lapszámából.

rec069_rr-aruhaz-borito-kesz_300_1.jpg

Nemcsak leleményes úttörő, de professzori lendülettel kategorizál is, miközben nem szánakozik: inkább együttérez. És röhögtet. Új könyvében lehet hőse a Diolen Mobi isiköpeny, Tisza sportcipő, csíkos punknaci, ő rámutat, feltár. Gagyiból divat, divatból gagyi, a trendek irtó könnyen mozognak, és Poós tudja ezt. Érti, miért szambáztunk suliba stoplis cipőben, hogy miért volt buzis Újpesti Dózsa-gyűrűnk, miért utáltuk meg nagyon hamar az Alföldi papucsot és miért estünk egyből szerelembe a "Levis"-szel. Érti a matrózcsíkot, a nyugatnémet katonainget, a bőrnyakkendőt és több mint megértéssel kezeli a Casucci-farmert is. Poós divatkönyve frissen és üdén csap le rád, mint egy Sandokan-pólós favágó, menő, mint egy autóstáska '70-ből és szexi, mint egy forrónadrág Pataki Ágin.

Cím:
 Rock & Roll Áruház - ez a divat 1957-2000

Stílus: divatkönyv

Corvina Kiadó, 2018


Kulcsmondat: A könyv azokat az éveket idézi, amikor a rock&rollra még nem úgy tekintettünk, mint egy közműszolgáltatásra…, amikor a zene és az öltözködés még veszélyforrást jelentett."

Még több könyvajánló

https://recorder.blog.hu/2019/03/08/poos_zoltan_rock_roll_aruhaz_konyvajanlo
Poós Zoltán: Rock&Roll Áruház (könyvajánló)
süti beállítások módosítása