K-Pop szupersztárcsapat is fellép a hétvégi Grammy-díjátadón

2019.02.06. 10:00, Gaines

bts.jpg

A dél-koreai fiúbandát, a BTS-t mindössze egy Grammyre jelölték, még csak nem is a jelentősebb kategóriák közül, a Variety forrásai szerint mégis csatlakozhatnak a bejelentett előadókhoz.

A 2013-ban alakult, tavaly nemzetközileg is irgalmatlan nagyot gurító BTS legelső Grammy-jelölését húzhatta be idén egy, a hierarchia alsóbbik végében található kategóriában: a Love Yourself: Tear a legjobb lemezborító/csomagolás díjáért fog versengeni Mitski, St. Vincent és a Foxhole lemezeivel. Világ körüli, mindenütt teltházas arénaturnéjukon – a jegyeket percek, néhol másodpercek alatt kapkodták el – felbuzdulva ugyanakkor teljesen érthető, hogy a Grammy is ki akarja venni a részét az Amerikában még viszonylag frissnek számító szenzációból.

ILYEN VOLT 2018 A K-POPPAL


A korábban már bejelentett előadók közé tartozik a hat díjra jelölt Brandi Carlile, az öt kategóriában induló Cardi és H.E.R., Post Malone a Red Hot Chili Peppersszel együtt fog színpadra lépni, és láthatjuk még Janelle Monáét, Kacey Musgravest, Camila Cabellót, Shawn Mendest és Miley Cyrust. A Variety forrásai azt is megszellőztették, hogy a meglepően kevés díjra – az egy szem legjobb popalbum kategóriában – jelölt Taylor Swift, valamint az idei Super Bowl harmatos félidei showját szállító Maroon 5 nem vesznek részt a díjátadón. Az kérdés, hogy a legtöbb díjra jelölt Kendrick Lamar (8 jelölés) és Drake (7 jelölés) megtiszteli-e jelenlétével a 61. Grammy-díjátadót, melyre most vasárnap, február 10-én kerül sor. A gála műsorvezetője a tizenötszörös Grammy-díjas Alicia Keys lesz, aki közel tízperces videóban tudatta a világgal – meg a teljes rokonsággal és baráti körrel – még januárban a nagy hírt.

MEGTÖRHET VAJON IDÉN A KENDRICK-ÁTOK? ITT ÍRTUNK AZ IDEI JELÖLÉSEKRŐL

 

Címkék: grammy bts
https://recorder.blog.hu/2019/02/06/k-pop_szupersztarcsapat_is_fellep_a_hetvegi_grammy-dijatadon
K-Pop szupersztárcsapat is fellép a hétvégi Grammy-díjátadón
süti beállítások módosítása