Klippremier! Bankrupt: Zöld lámpa, kék Lambó / Green Light, Blue Lambo

2019.02.05. 18:01, Gaines

bankrupt2019_recorder.jpg

A magyar közéleti disztópia és a szilveszteri bulizások szerencsétlenül járó alanyai előtt tisztelgő partisláger után a remek Bankrupt új magyar/angol dalpáros klipjében a „Rich Kids of Instagram” jelenséget állítja pellengérre. Premier!

keklambo.jpgA Zöld lámpa, kék Lambó címet viselő szám zeneileg maradt a Bankrupt fő profilját jelentő, Ramones-követő oldschool poppunknál, amit a tagok olyan mai zenekarokhoz kötnek mint a Teenage Bottlerocket, a Masked Intruder vagy a Mean Jeans. A zenekari felvételeket Pandur-Balogh Norbi készítette, még az év végén megjelent Megint nem haltál meg klip forgatásával egybekötve, a hanganyagot pedig Csészivel vették fel az Artist Factoryban.

A klipben a hashtag magas élet képsorai peregnek, a szusival borított félmeztelen nőktől a kalapáccsal szétvert sportautókig. „A vagyontárgyaik és fényűző életmódjuk szemérmetlen mutogatásával a keményen dolgozó kisembereket hergelő luxus-mihasznák bőrébe bújva próbáltuk versbe önteni, hogyan láthatják ők a világot” – fogalmaz a zenekar. Ebből születtek aztán olyan gyöngyszemek, mint az „Unom a vízisít, veszek egy jet skit / Ha irigyelsz, nyomd, hogy tetszik.

A vizualizáláshoz természetesen elengedhetetlen volt, hogy magunk is alámerüljünk ebben a fertőben” – folytatja a Bankrupt a rémtörténetet – „és elrettentő példaként felvillantsunk pár képet flancos partikon drága pezsgőt locsoló, vagy éppen bankjegyekben fürdő alulöltözött fotómodellekről, magánrepülőzésekről és lambózásokról, ezáltal is még inkább kontextusba helyezve a nézőt.” Társadalmi célú önfeláldozásukért mindenképp köszönet jár a zenekarnak, akik elmondásuk szerint szeretnének még tavasszal két újabb számmal előállni, és ezzel újabb lépést tenni a beígért ötödik nagylemez teljes anyagának összegyűjtése felé.


Élőben március 9-én Fehérváron, május 2-án pedig Budapesten, az A38 Hajó teraszán fognak fellépni. A májusi buli másik fellépőjét majd márciusban jelentik be, érdemes feliratkozni a Facebook-eseményre.


íme tehát a Zöld lámpa, kék Lambó fékeveszett bacchanáliája:


és ugyanez angolul, Green Light, Blue Lambo:

https://recorder.blog.hu/2019/02/05/klippremier_bankrupt_zold_lampa_kek_lambo_green_light_blue_lambo
Klippremier! Bankrupt: Zöld lámpa, kék Lambó / Green Light, Blue Lambo
süti beállítások módosítása