Ilyen kis színpadon sem játszott még Madonna!

2019.01.02. 17:19, Gaines

madonna_stonewall.jpg

Pláne szilveszterkor. Pláne meglepetéskoncerten.

Madonna újév napján, éjfél után nem sokkal lépett fel a New York-i Stonewall Innben, abban a legendás bárban, ahol ötven évvel ezelőtt a rendőri razziák és zaklatás ellen kitört lázadással elindult az LMBTQ közösség jogegyenlőségéért folytatott harca. Az énekesnőt decemberben választották meg a Stonewall nagykövetének, szilveszteri meglepetéskoncertje pedig már a jubileumot ünneplő eseménysorozathoz tartozik. Örökbe fogadott fiával, Daviddel együtt – aki akusztikus gitáron kísérte – adták elő a Like A Virgint, majd Elvis slágerét, a Can’t Help Falling In Love-ot, ám előtte Madonna szivárványszínű kártyákról olvasta fel üzenetét. „Büszkén állok itt, a büszkeség szülőhelyén, a legendás Stonewall Inn bárban, egy új év kezdetén. Azért gyűltünk itt össze ma este, hogy megünnepeljük a forradalom 50 évét, a szabadságharc 50 évét, a vér, verejték és könnyek 50 évét, áldozatokkal teli, a hátrányos megkülönböztetéssel, gyűlölettel és közönnyel való szembeszegülés fél évszázadát.”

MADONNA MINDEN MENNYISÉGBEN - A TELJES DISZKOGRÁFIÁT ÁTVETTÜK


Miután elbúcsúztatta az óévet –„Túléltétek 2018-at? Örültök, hogy elküldhetitek a picsába?” –,  kitűzte a közeljövőbeli célokat is: „Ha vesszük a fáradságot, és megismerjük egymást, rájöhetnénk, hogy a vérünk ugyanolyan színű, és mindannyian arra vágyunk, hogy szeressünk és szeressenek minket. Ne feledjük, kikért és miért harcolunk: saját magunkért, egymásért, ám legfőképpen, miért is? Álljunk meg egy percre, és gondolkodjunk el, hogyan terjeszthetnénk a szeretetet és a békét 2019-ben is, és forduljunk egymás felé kedvességgel.” Mindehhez még azt is hozzátette, hogy soha életében nem játszott még ilyen szűkös kis színpadon.

A nagykövetséggel járó feladatok mellett a hatvanéves Madonna várhatóan tavalyra ígért, az elejtett információk alapján portugál hatásokat tükröző új lemezével is előrukkol nemsokára, amellyel aztán világkörüli turnéra fog indulni.

Címkék: madonna stonewall lmbtq
https://recorder.blog.hu/2019/01/02/ilyen_kis_szinpadon_sem_jatszott_meg_madonna
Ilyen kis színpadon sem játszott még Madonna!
süti beállítások módosítása