Mama mia, mama mia! A Queen slágere a huszadik század legtöbbször streamelt dala

2018.12.12. 13:00, Gaines

queen_1.jpg

A Bohemian Rhapsodyt több mint egymilliárdszor streamelték, míg a Bohém rapszódia című film már tízszeresét visszahozta a gyártási költségének, egyszóval a Queennek áll a világ.

Az eredetileg a 1975-os A Night At The Opera című albumon megjelent világsláger sikerét a Universal jelentette be, a lemezkiadó szerint a Bohemian Rhapsody december 10-én lépte át az 1,6 milliárd streamet, amely világszerte az összes fontosabb streaming szolgáltató mérésein alapul. A dal egyúttal a minden idők legtöbbet streamelt klasszikus rockdala címmel is büszkélkedhet. A Reuters kiemeli, hogy olyan rengeteget lejátszott slágereket előzött meg, mint a Smells Like Teen Spirit a Nirvanától, vagy a Guns N’ Roses Sweet Child O’ Mine című bombasikere. Megjelenésekor ez volt a Queen első top 10-es slágere Amerikában, míg a brit szigetországban zsinórban kilenc hétig trónolt a slágerlisták élén, ami akkor rekordot döntött.

LÁTTAD MÁR A BOHEMIAN RHAPSODYT ELTÁNCOLVA? MOST LÁTHATOD!


A Bohemian Rhapsody számainak hallgatottsági megugrásához nyilván nagyban hozzájárul az ősszel mozikba került Queen-film kirobbanó közönségsikere, amely a nemzetközi box office-ban már a 600 millió dolláros összbevételt ostromolja, és az éves sikerlista kilencedik helyére kúszott fel, megelőzve a Ready Player One-t; ha azt nézzük, hogy a top 10 többi helyén szuperhősfilmek és blockbusterek szerepelnek, különösen szép teljesítmény ez egy életrajzi filmtől. Brian May, a Queen gitárosa természetesen örül a Queen-reneszánsznak: „Szóval a rockzene folyója folyammá (úgy is mint: stream) duzzadt! Nagy boldogsággal tölt el, hogy a zenénk még mindig a csúcson árad.” Mi más következzen, mint Freddie Mercury és a Bohemian Rhapsody, sokadszorra, ami a YouTube-on jelen pillanatban 752 milliós megtekintésnél tart, csak a miheztartás végett.

Címkék: streaming stream queen
https://recorder.blog.hu/2018/12/12/mama_mia_mama_mia_a_queen_slagere_a_huszadik_szazad_legtobbszor_streamelt_dala
Mama mia, mama mia! A Queen slágere a huszadik század legtöbbször streamelt dala
süti beállítások módosítása