A robotok lázadása diszkópartival kezdődik

2018.11.15. 08:28, Gaines

chemical.jpg

A Chemical Brothersnek számtalan pompás klipet köszönhettünk az évek során, például ezt a ravasz vonatosat Michel Gondrytól, vagy ezt az izgalmas tornászosat Spike Jonze-tól. Az angol duó új kislemezdalához, a Free Yourselfhoz készített robotos videó pedig úgy aranyos, hogy közben hátborzongató.

Pedig az alapötlet lehetne egy szívmelengető Pixar-film premisszája is: egy óriási raktárban életre kelnek a dobozokban tárolt, rabszolgamunkára kárhoztatott robotok, majd az öntudatra ébredésüket világraszóló rave-partival ünneplik meg, mielőtt kiszabadulnának börtönük falai közül. A Dom & Nic által rendezett klipben azonban a The Mill nevű effektcég olyan nyugtalanító dizájnú robotokat teremtett – az arcuk már majdnem emberi –, hogy feláll a tarkónkon a szőr. Mégis átragad ránk valami az önfeledt táncuk felett érzett örömükből: egyszerre viszolyogtató és humoros, ahogy a robotok letépik az emberarcukat a szeletelés közben, léggitároznak, mechanikus csípőjüket riszálják, sután breaktáncolnak. Eltűnődünk, vajon teljesítenénk-e a robotforradalom vezérének kérését: Free yourself, free me, dance.

MÉG EGY HÁTBORZONGATÓ TÁNCOS VIDEÓ A CHEMICAL BROTHERSTŐL


„Láthattuk már, ahogy emberek parádés robotmozdulatokkal táncolnak; azt is, ahogy robotok parádés robotmozdulatokkal táncolnak; de olyat még nem, hogy a robotok bénán táncoljanak, mint az emberek. Ez újdonság!” – teszi még hozzá Dom & Nic párosa, és valóban, mostantól új értelmet nyer a robottánc fogalma. Ráadás: valódi robotkutya táncol az Uptown Funkra az MIT-n.

https://recorder.blog.hu/2018/11/15/a_robotok_lazadasa_diszkopartival_kezdodik
A robotok lázadása diszkópartival kezdődik
süti beállítások módosítása