Egy táncos transzformációja a Chemical Brothers és Beck közös videójában

2016.01.26. 11:45, subrecorder

0898c2fe.png

Tavaly nyáron jelent meg a The Chemical Brothers nyolcadik stúdióalbuma, amelyről Profül rovatunk számára Milkovics Mátyás írt kritikát, és amelynek zárószámában, a Wide Openben Beck énekelt. Most ehhez a dalhoz készült videó, benne egy táncos teljes átváltozását vehetjük szemügyre.

Born In The Echoes című albumán a brit Chemical Brothers nem aprózta el a vendégeket, szerepelt a lemezen Annie Clark (St. Vincent), Q-Tip, Cate Le Bon, Colin Stetson, valamint az utolsó dalban Beck is, ráadásul minden közös dal jól illett mind a duó, mind az éppen közreműködő előadó stílusához, ebben még mindig nagy mester Tom Rowlands és Ed Simons. Az anyaghoz készült videók legalább ennyire változatosak lettek, ott volt a Michel Gondry által rendezett Go, majd az életéért rendkívül látványosan futó android esete.


HOGY BECK MIVEL FOGLALATOSKODIK MOSTANÁBAN? ELVILEG IDÉN ÚJ ALBUMOT AD KI, LEGUTÓBB EZT A DALT OSZTOTTA MEG.

A sor most a Beckkel közös Wide Open klipjével folytatódik, Rowlands-ék Gondry után ismét olyan rendezőkkel dolgoztak együtt, akikkel már szép közös múltjuk van, a Dom & Nic duóról van szó, ők korábban a Midnight Madness, a Believe és a The Salmon Dance kisfilmjeit felügyelték. Friss kollaborációjuk egy táncosról szól (Sonoya Mizuno), akinek a teste folyamatosan átalakul valamivé, ami nem él (mintha 3D-s nyomtatással készült volna), mígnem a végén teljesen megfagy. Vágások nélkül láthatjuk, ahogy Mizuno testrészei egyenként áldozatává válnak a kórnak - a nagyszerű digitális munkának és a még ennél is mesteribb kameramozgásnak köszönhetően szinte hihetővé válik a történet. Sok minden nem történik tehát a klipben, de esztétikailag bőven nyújt annyit, hogy érdemes legyen megnézni, a szám meg ugye mondanunk sem kell, hogy milyen jó.


A Chemical Brothers és Beck közös dalához készült videó:

https://recorder.blog.hu/2016/01/26/egy_tancos_transzformacioja_a_chemical_brothers_es_beck_kozos_videojaban
Egy táncos transzformációja a Chemical Brothers és Beck közös videójában
süti beállítások módosítása