Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Van menekvés Harvey Weinstein hotelszobájából

2018.10.12. 18:01, Gaines

amanda.png

Egy évvel ezelőtt, októberben jelentek meg a New York Timesban és a The New Yorkerben az első leleplező cikkek a hollywoodi filmmogulról, Harvey Weinsteinről, akit több mint 70 nő vádolt meg nemi erőszakkal és szexuális zaklatással, és jelenleg öt vádpontban folyik ellene büntetőeljárás. A szexuális ragadozóról azóta láttunk már egy kínosan opportunista videoklipet, ám az évforduló alkalmából most egy sokkal hatásosabb kiáltvány született.

Pedig a Mr. Weinstein Will See You Now című szám – és a hozzá készült videó – annak az Amanda Palmernek a munkája, aki provokatív akcióival elég megosztó figura a popzenében. A dalszerző-énekesnőt tartóztatták már le koncertezésért, szerzett egymillió dollárt közösségi finanszírozással stúdiómunkákra és turnézásra, videoklipjeivel a fanszőrzet elfogadtatásáért kampányolt, és azzal vívta ki pályatársai haragját, hogy ingyen akart önkéntes zenészeket dolgoztatni a koncertjein. A Jasmine Powerrel közös #meetoo-dal azonban okosan megírt, erőteljes vizuális koncepcióval támogatott, szomorú és dühös himnusz, melynek története a leghírhedtebb erőszakolótól indul ki, de valamennyi túlélő szócsövéül szolgál.

A Noémie Lafrance által rendezett, több mint hatvan nő közreműködésével készült videóban fehér inges nők várakoznak egy elegáns hotelszobában, amely egyértelmű utalás Weinstein szereposztó díványos horrortörténeteire. A szereplők együtt éneklik a dalszöveget, melyben a producernek kiszolgáltatott nők belső monológját halljuk, majd egyre durvább képi metaforák vezetnek el minket a menekülésig, s végül a dacos kiállásig. „Nem tátogtunk – teli torokból énekeltük ki magunkból a felgyülemlett érzéseket” – mesélte a forgatásról az egyik szereplő, Alex Woodhouse. – „Tapinthatóan vibrált a levegő a teremben: olyan energiák szabadultak fel, amelyek elsöprik a félelmet, és lerombolják az érzelmi gátakat, a kényszerű elfojtást, a szégyent. Nem csupán videót készítettünk, alapjaiban éltük meg a változást.”

A dal Bandcamp-eladásaiból származó bevételt a Time’s Up mozgalom jogvédő alapítványa kapja meg.

https://recorder.blog.hu/2018/10/12/18_van_menekves_harvey_weinstein_hotelszobajabol
18+ Van menekvés Harvey Weinstein hotelszobájából
süti beállítások módosítása