Musical készül a Majdnem híresből

2018.09.27. 10:15, Gaines

almostfamous.jpg

Méghozzá az eredeti alkotók részvételével.

„Aranytestű isten vagyok!” – kiálthatja majd el magát a Stillwater szólógitárosát játszó színész a színpadon. Nagy valószínűséggel ez a nagyjelenet is meg fog majd elevenedni a 2000-es, négy Oscar-jelölést magáénak tudható Majdnem híres musicaladaptációjában. A szövegkönyvet az eredeti film író-rendezője, Cameron Crowe jegyzi majd, aki részben önéletrajzi élményeire alapozta a széthullóban lévő rockzenekar turnéjára szegődő kamasz újságíró tanulságos kalandjait. A zenét Tom Kitt szerzi, ő segített rockoperává adaptálni a Green Day American Idiot című konceptlemezét is. A Majdnem híres közkedvelt film – mi is beválogattuk az elmúlt huszonöt év legjobb zenés filmjeI közé –, és a Broadwayen is remekül működhet: a turnébuszokat, szállodai szobákat, repülőbelsőket könnyű díszletként megcsinálni, a koncertjelenetekhez pedig meglesz a színpad és a lelkes közönség egyaránt.

AZ ELMÚLT 25 ÉV LEGJOBB ZENÉS FILMJEI - VAJON HANYADIK A MAJDNEM HÍRES?


Cameron Crowe a Rolling Stone-nak elmondta, alig várja, hogy a közönség elé tárja a művet: „Emlékszem az első forgatási napra. Kint álltunk San Diego belvárosában, és ugyanazon az utcán forgattunk egy jelenetet Phillip Seymour Hoffmannal, ahol megismertem Lester Bangst. Szürreális érzés volt. Mint egy csoda. Felhívtam egy haverom, mondom neki, „hogy kerültem ide?” Mire ő felnevetett, és azt felelte: „Élvezd ki, mert nem lesz még egy ilyen.” Ennél a mostani csodánál viszont megint előjön az a régi érzés.”

A Majdnem híres színpadra állítását részben a Rocksuli sikere inspirálhatta: Richard Linklater 2003-as filmje jelenleg is reneszánszát éli a Broadwayen, négy Tony-díjra jelölték, Európában először a Madách Színház mutatta be a múlt héten. A Majdnem híres musical magyar verziójára – már ha lesz – még jó pár évet várhatunk, addig meg kell elégednünk Tom Kitt kedvcsináló videójával.

https://recorder.blog.hu/2018/09/27/musical_keszul_a_majdnem_hiresbol
Musical készül a Majdnem híresből
süti beállítások módosítása