Az Apey & The Pea már biztosan ott lesz Európa nagy zenei seregszemléjén

2018.09.21. 09:00, Gaines

eurosonic.jpg

(X) A magyar metálzenekar hivatalosan is meghívást kapott az Eurosonic Noorderslag nevű showcase fesztivál szervezőitől a jövő januári hollandiai rendezvényre. A showcase-en fellépő, feltörekvő zenekaroknak többek között arra is lehetősége nyílik így, hogy becsatlakozzanak az európai zenei vérkeringésbe.

A Groningenben sorra kerülő fesztiválon ugyanis nemcsak több tucat európai zenekar kap esténként fellépési lehetőséget, hanem a temérdek workshopnak, előadásnak, formális és informális beszélgetésnek köszönhetően nemzetközi kapcsolatokat építhetnek a zeneipar képviselőivel, beleértve több mint 400 európai fesztivál szervezőjét is. Az Eurosonic eseményeit ezenkívül több rádióállomás is közvetíti. Tavaly mi is kint voltunk a rendezvényen, s mint beszámoltunk róla, nagy sikerrel koncerteztek a 2017-es magyar meghívottak: a Fran Palermo, a Bohemian Betyars és a Jónás Vera Experiment.

JÓNÁS VERA ITT MESÉLI EL, MIT PROFITÁLT A SHOWCASE-FELLÉPÉSÉBŐL


Az Apey & The Pea az idei Nagy-Szín-Pad! verseny megnyerésével az MTVA / Petőfi Rádió jelöltjeként vívta ki a jogot a nevezésre; az első körben bejelentett Áron Andrásékat 28 másik európai zenekarral együtt hívták meg, a névsorból a Recorder olvasóinak ismerős lehet még az osztrák Mavi Phoenix és a walesi Boy Azooga. A magyar metal fókusztémájú szeptemberi magazinunk címlapinterjújában Apeyt pont arról is faggattuk, mennyire kényelmetlen számára a metalnagykövet szerepkör, márpedig most sokkal nagyobb platformon fogja képviselni a hazai színteret. „Nem érzem magam valami magyar metalmessiásnak, de persze, ha egyszer majd a jövőben így alakulna, akkor az hatalmas megtiszteltetés lenne” – fejtette ki a frontember. – „El akarom juttatni azt, hogy van ez a metal dolog olyan közönségekhez is, akik amúgy soha az életben nem hallanának róla.”

A január 16-tól 19-ig tartó showcase-en idén először nem egy, hanem két ország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia kerülnek fókuszba.

https://recorder.blog.hu/2018/09/21/az_apey_the_pea_mar_biztosan_ott_lesz_europa_nagy_zenei_seregszemlejen
Az Apey & The Pea már biztosan ott lesz Európa nagy zenei seregszemléjén
süti beállítások módosítása