Friss magyar italo disco vinyl kislemezen? Igen, épp most jelenik meg!

2018.08.30. 10:54, rerecorder

durante_ny.jpg

Hogy van magyar, kortárs italo disco, azt nagyban Electro Potatónak köszönhetjük. Aki magyarradaros bemutatása óta is serényen termeli ki magából a jobbnál-jobb szintisúlyos, space discós italókat, de most még egyet csavart a történeten és Gianni Durate alterego mögé rejtőzve adott ki egy obskúrus italo 7"-et idéző kislemezt - ami hamarosan megjelenik vinylen is!

durante.jpgPotato dalai változatosak (a Vendetta Dal Futuro EP dalai klasszikus italósok, az A Tribute To John Carpenter a filmrendező/filmzeneszerző mester előtti tisztelgés a synthwave-esebb vonalon, szintén 80s horror-ihlette a Fear The Nightot, a kilencszámos Vocoder Love pedig pláne változatos a neoitalótól a full autentikusig), de a friss My Heart Is On Fire című dalt még így is és nagyon is indokolt volt új néven megjelentetni: "az italo disco műfajból az igazi szerelmeim a csak kislemezen megjelent 7"-ritkaságok (Laura Angel - If You Want, Video Blitz - Holiday, Fabrizio Venturi ‎– Over An' Over stb.) és akartam egy sajátot. Az olasz álnév is azért született, hogy minél hitelesebb legyen. Még az akcentust is igyekeztem hozni." Na jó, de hogy kerül a finoman korosított Potato egy másik korba a borítón? Egy olyan korba, amikor még álltak az ikertornyok New Yorkban? "A borító nemes egyszerűséggel egy 1986-os Honda robogó reklámja átszerkesztve. :)"

A dal tehát a digitális kiadás mellett fizikai formában, 7" kislemezen is megjelenik, a sikeres Qrates-előfinanszírozási projekt után jövő héten indul a gyártás és az ősz közepén várhatják a megrendelők a kiadványt, de azok is, akiknek most tetszik meg a dal, hiszen egy eurodisco webshopban majd kapható lesz a piros vinylen megjelenő lemez.

a kislemeznek természetesen lesz megjelenési bulija is, sőt élő lemezbemutatója a Super Italo Hungary buliján szeptember 21-én a Beat On The Bratben, és aki még hivatalosan a nyárban italózna egyet, az ma este is megteheti, a szintén - és amúgy Recorder-közel - Super Italó-s ingyenes buliban a TRIP Teraszon, azaz egy hajón, szemben a Parlamenttel!


Na jó, nem maradt más hátra, mint hogy meghallgassuk a remek kislemezt: 

 

https://recorder.blog.hu/2018/08/30/friss_magyar_italo_disco_vinyl_kislemezen_igen_epp_most_jelenik_meg
Friss magyar italo disco vinyl kislemezen? Igen, épp most jelenik meg!
süti beállítások módosítása