Magyar siker! La Bouche új dalát magyar producer felügyelte és persze magyar énekesnő énekli!

2018.08.28. 16:15, rerecorder

la_bouche.jpg

Épp most írtuk meg a kilencvenes évek európai divatstílusának, az eurodance-nek a történetét, és a műfaj egyik legnagyobb slágerét - Be My Lover, ki ne ismerné - szállító La Bouche is épp most tért vissza. De hogyan! Már eleve az magyar siker, hogy 2015-ben magyar énekesnője lett a formációnak Farkas Zsófia, azaz Sophie Cairo személyében, a mostani visszatérő dalt ráadásul egy magyar producerrel, Milosevits Mirkó Milánnal közösen szerezték.  

A La Bouche a kilencvenes évek eurodiscójának egyik sikerzenekara volt, már 1994-es első dalukkal (Sweet Dreams) berobbantak. A duót Frank Farian producer (Boney M, Milli Vanilli) vette szárnyai alá, az 1995-ös Be My Lover pedig világszerte sláger lett, a műfaj egyik emblematikus dala, a korszak egyik legjobban fogyó eurodance-lemeze. A duó hatalmas hangú énekesnője, az amerikai Melanie Thornton 2000-ben aztán szólókarrierbe kezdett, ám nem sokkal később, 2001-ben egy tragikus balesetben elhunyt. A szintén amerikai származású másik tag, a rapper Lane McCray próbálkozott röviden más énekesekkel, de a projekt hosszú évekre szünetelt. A 2010-es évek közepén aztán McCray újra aktivizálta magát és néhány énekes kipróbálása után kikötött egy honfitársunknál, Farkas Zsófinál, azaz Sophie Cairónál, akit annak idején a magyar zsűri nem juttatott a Megasztár negyedik évadának döntősei közé, mondván, hogy túl profi. Akkora ugyanis már énekelt például Jay Lumen elektro-house-os Time In Motion című dalában is. A La Bouche tavaly első slágerének új változatával tért vissza, idén pedig egy teljesen új dallal, amelyet McCray Farkas Zsófival közösen írt, sőt a Night After Night című számot döntően Zsófi szerezte és egy magyar producert vontak be a végeredmény kialakításába. Mirko, azaz Milosevits Mirkó Milán ismerős lehet a Real Giana Brothers synthwave-formációból, de akár a Silhouette And Vinx jazzsoulpopzenekarból is. A magyar producer álmai megvalósulásaként éli meg a munkát: "Ha valaki azt mondja nekem a gimiben, hogy egyszer majd én leszek annak a La Bouche-nak a producere, melynek dalain felnőttem, valószínűleg azt reagálom, hogy egy ideig ne igyon/tépjen többet. Ám a dolgok úgy alakultak, hogy a példában szereplő valakinek igaza lett..."  A dal magán hordozza a duó klasszik hangzását, de persze kellően kortársi a megszólalása, Farkas Zsófinak pedig bivaly hangja van, amit ezúttal is bizonyít. A kérdés, hogy mikor lesz a következő "homecoming" magyarországi La Bouche-koncert?

a Night After Night című La Bouche-visszatérés, magyarokkal a fedélzeten: 

https://recorder.blog.hu/2018/08/28/magyar_siker_la_bouche_uj_dalat_magyar_producer_felugyelte_es_persze_magyar_enekesno_enekli
Magyar siker! La Bouche új dalát magyar producer felügyelte és persze magyar énekesnő énekli!
süti beállítások módosítása