Duna-parti zeneparti – Soia, CC:DISCO! és Zuboly a hétvégi Dunapest Fesztiválon

2018.08.27. 18:30, Gaines

dunapest_1.jpg

(X) Harmadik éve rendezik meg a Dunapestet, a fiatal fővárosi fesztivált, amelynek keretében változatos helyszíneken és még változatosabb programkínálattal lehet búcsút inteni a nyárnak. Szeptember első hétvégéjén városnéző séták, képzőművészeti happeningek, színház, film és irodalom, gyerekprogramok és sportesemények várják az érdeklődőket, valamint tucatnyi remek koncertre is sor kerül majd több dunai és Duna-parti helyen. Elsőként a Pontoon bulijait vesszük szemügyre.

Augusztus 31., péntek, 20:30

Soia (A)

A program ingyenes.

Facebook-esemény ITT

A bécsi illetőségű rapper-énekesnő csapatának zenéje a neosoul, a hiphop és az elektronika keresztmetszetébe fészkelte be magát, ahol időnként lírai és gyengéd, máskor erőteljes ütemekkel és dallamokkal dolgozik. Az Erykah Badu és Lauryn Hill nyomvonalán mozgó Soia 2011 óta együttműködik a J. Dilla-féle beateket produkáló Mezzel, most pedig teljes zenekaros felállásban fogják bólogatásra ingerelni a közönséget.

Augusztus 31., péntek, 22:00

CC:DISCO! (AUS) w/ Decentralizált Pálmafák (HU)

Facebook esemény ITT

Ausztria után Ausztrália, soul után diszkó. A melbourne-i Courtney Clarke, művésznevén CC:DISCO! már tinikorában rádióműsort vezetett, hogy aztán DJ-ként, saját klubestekkel kapcsolódjon be az éjszakai életbe, Európa underground klubjaitól (XOYO, Pratersauna) a Lost Village erdei fesztiváljáig. Szettjeiben főleg a diszkóra fókuszál – nomen est omen, ugyebár –, személyiségében pedig csak és kizárólag a pozitív kisugárzás híve. Erről szól ars poeticája is: „Less chin stroking, more dancing.” A táncoltatásban a Decentralizált Pálmafák selyeminges, pedert bajszú diszkóhuszárai, Akos V, DJ Ciderman és Daddy Disco nyújtanak majd segítséget.


Szeptember 1., szombat, 20:30, Zuboly

Facebook-esemény ITT

A koncert ingyenes.

A népzenét a popzenével, a hiphopot klasszikusokkal vegyítő, hattagú zenekar maradhatott volna alkalmi örömzenélés, egzotikus kitérő a tagok számára, ám az, hogy tizenhárom éve léteznek, visszaigazolja a kísérlet sikerességét. Színes társaság a mai magyar könnyűzenei palettán, akiknél a kecskeduda bőven megfér a beatbox mellett, és akik a harmonikus átmenetet keresik a népdalok és mai dalok között. Menni fog? A Duna partján kiderül!

A fesztivál másik két koncerthelyszíne, a Valyo kikötő és a Népsziget programjairól még írni fogunk, bővebb információk a Dunapest honlapján.

https://recorder.blog.hu/2018/08/27/duna-parti_zeneparti_soia_cc_disco_es_zuboly_a_hetvegi_dunapest_fesztivalon
Duna-parti zeneparti – Soia, CC:DISCO! és Zuboly a hétvégi Dunapest Fesztiválon
süti beállítások módosítása