Petőfi Zenei Díj 2018: Fábián Juli, Tátrai Tibor, Lukács László, Pápai Joci és a Halott Pénz is nyert

2018.08.22. 17:00, Recorder.hu

pzd2018_fabianjuli.jpg

(X) Kedden este harmadik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat – ezúttal Zamárdiban, a STRAND Fesztivál nyitónapján. Kilenc kategória jelöltjei versengtek azért, hogy átvehessék a bronzból készült Petőfi-szobrokat, Verebélyi Dia képzőművész alkotását. A nomináltak közé azok kerülhettek, akiknek a dalai az elmúlt egy évben a legtöbbet szerepeltek a Petőfi Rádió műsorán. Mutatjuk a díjazottak teljes listáját és néhány jól sikerült fotót is a tegnap esti díjátadó gáláról.

Az életműdíjat 2017-ben Bereményi Géza, tavaly Demjén Ferenc, idén pedig Tátrai Tibor vette át, aki a Hobo Blues Band Vadászat című, klasszikusnak számító albumáról az Ivan & the Parazollal közösen adott elő egy dalt.

FRISS INTERJÚNK, AZ ÉLETMŰDÍJAS TÁTRAI TIBORRAL.

„Az év női előadója“ kategória négy jelöltje, Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Schoblocher Barbara és Sena pár héttel ezelőtt azzal keresték fel a Petőfi Zenei Díj 2018 szervezőit, hogy mindnyájan lemondanak a jelölésükről, az ötödik nominált, Fábián Juli javára. E megható gesztus nyomán a Petőfi Rádió, az M2 Petőfi TV és a VOLT Produkció úgy döntött, idén posztumusz díjat adnak át ebben a kategóriában, amelyet Fábián Juli édesanyja vett át Vaszily Miklóstól, az MTVA vezérigazgatójától, a jelöltek pedig az énekesnő emlékére a Like a Child című dalát adták elő.

FÁBIÁN JULI ÉPPEN ÖT ÉVE VOLT A RECORDER MAGAZIN CÍMLAPJÁN.

A kétórás show-ban egyedi produkcióval lépett színpadra a Cloud9+ és Járai Márk, a Kelemen Kabátban, Ákos, a brit vilgsztár, Sigala, a Nagy-Szín-Pad! 2018-as győztese, az Apey and the Pea, A Dal Akusztik-verseny közönségszavazásának győztese, a Leander Kills, a show zárásaként pedig 100 lány „üldözte“ a színpadon a Wellhello csapatát. Közel 100 táncossal, egyedi maszkokkal, jelmezekkel, különleges produkciókkal, táncbetétekkel tűzdelt show-t láthattak a nézők a Balaton partján, ahol egy vízalatti mesevilág elevenedett meg a Víz érintése című film által ihletett szörnnyel.

A kétórás show-t a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV élőben közveítette.

„A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV kiemelt eseménye a Petőfi Zenei Díj show, amelyet a hallgatóink és a nézőink is minden évben várnak. Számunkra és a szervező VOLT Produkció számára igazán nagy feladat ez a közvetítés, hiszen egy fesztivál keretében, élőben kell lebonyolítani egy olyan show-t, amelyben számos produkció mindössze néhány perces átállásokkal váltja egymást. Cél, hogy a fesztiválozók és a tv-nézők, rádióhallgatók is élvezzék a műsort. Azt remélem, idén ez sikerült.“ – mondta el Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója. Az est házigazdái-műsorvezetői Rókusfalvy Lili és Harsányi Levente voltak. Lili a nyertesek felkonferálása közben még táncra is perdült, öt év után először nagyközönség előtt.

„A Petőfi Zenei Díj indulásakor fontos szempont volt, hogy olyan közegben valósítsuk meg a díjátadó show-t, ahol a főszereplők, a zenészek és a közönség is otthon érzik magukat. A STRAND Fesztivál először adott otthont a Petőfi Zenei Díjnak, bizosra veszem, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.“ – mondta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj és a STRAND Fesztivál főszervezője.

A DÍJÁTADÓN KÉSZÜLT VIDEÓK MÁR NÉZHETŐK ITT, AZ M2 PETŐFI TV YOUTUBE-CSATORNÁJÁN!

A Petőfi Zenei Díj 2018 show-val elindult az idei STRAND Fesztivál, amely vasárnap hajnalig várja vendégeit. A fesztiválon fellép többek között a Thirty Seconds to Mars, Robin Schulz, Rag'n'Bone Man, Fritz Kalkbrenner és a Petőfi Rádió legtöbb magyar kedvence. A STRAND Fesztivált szombat este a Halott Pénz nagykoncertje, valamint a 90-es évek legnagyobbjait felvonultató buli zárja, a Snap!-pel a főszerepben.

A Petőfi Zenei Díj 2018 díjazottjai:

Az év zenekara: Halott Pénz

Az év videoklipje: Rúzsa Magdolna - Mosd Fehérre

Az év női előadója: Fábián Juli

Az év koncertje: Wellhello - „A hentesék”, 2017.06.07., Budapest Park

Az év férfi előadója: Lukács László

Az év felfedezettje: Follow the Flow

Az év DJ-je: JumoDaddy

Az év dala: Pápai Joci - Origo

Életműdíj: Tátrai Tibor

 Ilyen volt a III. Petőfi Zenei Díj gálája a STRAND Fesztivál színpadán:

pzd2018_tatraitibor.jpg
pzd2018_papaijoci.jpg

pzd2018_halottpenz.jpg
pzd2018_jumodaddy.jpg

pzd2018_wellhello.jpg

pzd2018_total.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/08/22/petofi_zenei_dij_fabian_juli_tatrai_tibor_lukacs_laszlo_papai_joci_es_a_halott_penz_is_nyert
Petőfi Zenei Díj 2018: Fábián Juli, Tátrai Tibor, Lukács László, Pápai Joci és a Halott Pénz is nyert
süti beállítások módosítása