Beyoncé és Jay-Z új meglepetésalbummal rukkolt elő

2018.06.17. 16:36, Gaines

beyonce_2.jpg

Lehet átszervezni a hétvégét.

Már meg se kellene lepődnünk azon, ha Beyoncé derült égből megjelentet egy új albumot, de annyira profin csinálja, hogy még mindig működik a trükk. Most épp a Jay-Z-vel közös On The Run II. turnéjának londoni állomásán hirdette ki a kivetítőkön, hogy a Tidalon streamelhető a legújabb albuma, amelyet ráadásul a férjével együtt készítettek, The Carters néven. Szegény Kanye West hiába táblázta be magának a nyár elejét, hogy saját albumával és produceri tevékenységével (például a pénteken kidobott Nas-lemezzel) dominálhassa a közbeszédet, a sztárházaspár ezzel a jól irányzott megjelenéssel keresztülhúzta a számításait.

A MEGLEPETÉSALBUMOK RÖVID TÖRTÉNETE.

Az Everything Is Love címet viselő, kilencszámos, harmincnyolc perces lemez (a Tidalon streamelhető) trilógiává bővíti, és egyben le is zárja a házastársi konfliktusokról, hűtlenségről, vezeklésről és megbocsátásról szóló lemezpárt, Beyoncé 2016-os Lemonade-jét és Jay-Z tavalyi 4:44-ét. A pár egységfrontba tömörülve szól be a Grammynek, a Spotifynak és a Super Bowl szervezőinek, a LoveHappy című zárószámban pedig elhangzik, hogy egymásnak teremtették őket, és megéri átvergődni a hullámvölgyeken. Szóval szent a béke, már amennyire persze egyenlőségjelet lehet tenni az életrajzi adalékok és a lemezek művészi koncepciója közé.

A meglepetéspremierhez videó is dukál, így Tidal-előfizetés nélkül is kaphatunk ízelítőt az album anyagából. Az Apeshitet extravagáns klipjét a Louvre-ban forgatták, hol máshol; a párizsi múzeumba híresen nehéz forgatási engedélyt kapni, 2008 előtt évente legfeljebb egy-két produkció mehetett be, azóta lazítottak a szigoron, de még így is jelzi, milyen befolyásosak Beyoncéék. A videó a nyugat-európai művészettörténet kanonikus műveit állítja párhuzamba a fekete testekkel, Beyoncé, Jay-Z és táncosaik a Mona Lisa és a Medúza tutaja előtt pózolnak, a festmények szereplőinek mozdulatait imitálják, mintegy kiegészítve a reneszánsz vagy a romantika felfogását, szépségideálját: lám, az afro-amerikaiak is megérdemelnék, hogy kifüggesszék őket a neves múzeumban.

Alább megtekinthető az Apeshit videója:


itt pedig a lemez borítója, valamint a számlista:

everything-is-love-artwork-768x769_1.png

  1. Summer
  2. Apeshit
  3. Boss
  4. Nice
  5. 713
  6. Friends
  7. Heard About Us
  8. Black Effect
  9. LoveHappy

 

Címkék: album beyoncé jay-z
https://recorder.blog.hu/2018/06/17/beyonce_es_jay-z_uj_meglepetesalbummal_rukkolt_elo
Beyoncé és Jay-Z új meglepetésalbummal rukkolt elő
süti beállítások módosítása