Klippremier! Slow Village: Jogos

2018.06.01. 13:00, rerecorder

slow_village_dsc_0096.JPG

A 2007-ben feltűnt Slow (azaz Zsigri Bé) producerként a hazai instrumentális hiphop/absztrakt hiphop színtér egyik legfontosabb alakja, aki 2015 körül váltotta addig sem lassú munkatempóját még nagyobb ütemszámra, majd 2016-ban létrehozta a Slow Village kvartettet Goulasch-sal, Nash-sel és Tinkkel, az első EP-nek, a 2000tizenvalahánynak a Recorderen volt a premierje. 2016 legvégén jelent meg az első nagylemez, a 201X című album, amiről azt írtuk, hogy "bizonyították vele, hogy ők a 2010-envalahányas évek Slum Village-e." A formáció most új klipes dallal jelentkezett, a Jogos már egy hamarosan érkező új EP felvezetője. Premier!

A friss szerzeményről és a Slow Village terveiről az egyik mc, Nash mesélt a Recordernek: „A Jogos tipikus esete annak, amikor egy hirtelen jött agymenéstől eljutunk a teljes hangi és képi kivitelezésig, aztán azon kapjuk magunkat, hogy megijedünk magunktól. Ebben az esetben egy random stúdiózás alkalmával, Bálinttal és Norbival spontán ötletekből építettük fel a számot, majd az Explicit csapatának segítségével ugyanilyen spontán módon elkészült a klip is. A Jogos a hamarosan megjelenő EP-nk anyagának része, és NEM, Tink nem lépett ki a Slow Village-ből :)”

A vhs-esztétikával és gravitációmentes térrel is játszó klipről az Explicit Design Studio vezetője, Németh Sebestyén art director beszélt: „A klip születése egy tavalyi forgatás eredménye, amit egy nagyon spontán találkozás indított el: a Sör és Fű Módszertan című számához egy éve készítettünk videót Nash-sel. A Jogos klip egy kert központú témára húzódik fel, a srácok portréi mellé pár szimbolikus tárgyat emeltem be, ami a jelenetet egy gravitációmentes térbe irányítja pár másodpercre, kiszakítva az erdő neutrális hangulatából. A fafétist a téma mellett egy zajos, sérült felvétellel ötvöztem, vizuálisan így sokkal célratörőbben mutatja be a dalszöveg hangulatát.”


a Slow Village legközelebb a Fővárosi Rapcirkusz nevű eseményen (14 másik hiphopprodukció társaságában) lép fel a Budapest Parkban, Facebook-eseményodal


és akkor a Jogos nagyon szépen kivitelezett klipje: 


a Slow Village 
Facebook-oldala
bandcamp: https://slowvillage.bandcamp.com/

fotó: Zsilinszki Márk

https://recorder.blog.hu/2018/06/01/klippremier_slow_village_jogos
Klippremier! Slow Village: Jogos
süti beállítások módosítása