Többszörösen megidézi Stanley Kubrickot az Arctic Monkeys új klipje

2018.05.14. 10:48, RRRecorder

arctic_monkeys_four_out_of_five.jpg

Már a Sziget idei zárókoncertjét adó zenekar friss lemezének születésénél is ott volt Kubrick, és az összeesküvés-elmélet, ami szerint ő rendezte a valójában meg sem történt holdra szállást.

Mint a nagy hirtelen megjelent, igencsak megosztó új Arctic Monkeys-lemezről szóló kritikánkban írtuk, az album címe, a Tranquility Base Hotel & Casino arra a helyre utal, ahol először ért ember a Holdhoz. Ráadásul Alex Turner Los Angeles-i szobáját, ahol a dalokat egy szál zongorán írta, barátai viccesen "holdfelszínnek" nevezték, utalva arra az elméletre, ami szerint a holdra szállás nem történt meg, és az ezt bemutató filmfelvételt valójában Stanley Kubrick rendezte.

A legtöbben Stanley Kubrick - valamint Fassbinder és más rendezők - hatását vélik felfedezni a minden előzetes hírverés, single, kedvcsináló nélkül megjelent albumhoz kijött első klipben. Ragyogás, Mechanikus narancs, 2001 Űrodüsszeia - ezek mind előkerültek. A videó nagy részét ráadásul abban a kastélyban forgatták, amit korábban Kubrick Barry Lyndon című filmjének volt az egyik helyszíne. Arról, hogy miről szólna a videó, már nincs ilyen egyetértés.

Címkék: arctic monkeys
https://recorder.blog.hu/2018/05/14/tobbszorosen_megidezi_stanley_kubrickot_az_arctic_monkeys_uj_klipje
Többszörösen megidézi Stanley Kubrickot az Arctic Monkeys új klipje
süti beállítások módosítása