Elhunyt az O.Z.O.R.A. fesztivál gazdája

2018.03.19. 10:23, RRRecorder

Zimányi Dániel birtokán rendezik a nemzetközi hírű fesztivált. Váratlanul hunyt el.

"Az O.Z.O.R.A. Fesztivál alapítója, a terület tulajdonosa, szerény gazda, nomád juhász és legfőképp, távolba látó vizionárius, Zimányi Dániel váratlanul távozott közülünk szombaton, március 17-én" - közölték a hírt a fesztivál Facebook-oldalán a szervezők.

Zimányi Dánielről, a birtokáról és a fesztiválról itt olvasható a Recorder riportja. Az 1993 óta családjával Dádpusztán élő Zimányi birtokán először külföldi szervezők hoztak össze egy goa trance-fesztivált az 1999-es napfogyatkozás alkalmából. "Amikor az elsőként kiválasztott helyszín kútba esett, az akkori főszervező a területre bemotorozva azonnal beleszeretett a helybe, bérbe vette Zimányitól és megtartotta a Solipse fesztivált." Ennek ötödik évfordulóján keresték meg azzal, hogy újra tartanának itt egy fesztivált, és "Zimányi nem adta bérbe a területet, helyette azt mondta, hogy ő rendezi a fesztivált, de valósítsák meg közösen, legyenek ők a művészeti szervezők" - írtuk.

Zimányi Dánielt így jellemeztük cikkünkben: "Nagyban és előre gondolkodik, de mindig csak a következő lépést teszi meg. Tipikus farmer, aki a földből és a természettel él. Kemény, erős, nagyon tudatos embernek tűnik, aki ha valamit elhatároz, azt véghez is viszi, de közben az is látszik a szemében, hogy mennyire büszke mindarra, amit megalkotott. És lehet is büszke, hiszen az O.Z.O.R.A. fesztivál ma már Európa és a világ egyik legjelentősebb eseménye a műfajban, több tízezer látogatóval, akiknek a kilencven százaléka külföldről érkezik."

https://recorder.blog.hu/2018/03/19/elhunyt_az_o_z_o_r_a_fesztival_gazdaja
Elhunyt az O.Z.O.R.A. fesztivál gazdája
süti beállítások módosítása