Oscar-performanszok: Sufjan Stevens sztárvendégekkel, Miguel díjnyertes dalban

2018.03.05. 09:15, rerecorder

sufjan_2.jpg

A 90. Oscar-díjátadó zenei szempontból legérdekesebb momentuma az volt, hogy Sufjan Stevens díjra jelölt dalát St. Vincenttel és a Moses Sumneyvel adta elő. Az Oscart végül a Coco című animációs film betétdala nyerte, amit Miguel énekelt Gael Garcia Bernallal és Natalia LaFourcade-dal a díjátadón.

Stevenst a Szólíts a neveden című romantikus dráma betétdaláért, a Mystery Of Love-ért jelölték Oscarra és nem csak simán előadta a szuper dalt, hanem meghívta néhány popsztár barátját is, hogy feldobja a kétperces performanszt. St. Vincent és Moses Sumney gitározott-vokálozott, Chris Thile (a Punch Brothersből) mandolinozott, és gyakori közreműködői, Casey Foubert gitározott és James McAlister zongorázott-shakerezett. A sztárgárda által előadott dal nem nyert (Sufjan Stevensnek egyébként még egy új és egy remixelt dala is szerepel a filmben), az Oscar a Coco betétdalának, a Remember Me-nek járt, amit többen is énekelnek az animációs filmben, de hétfő hajnalban természetesen leginkább a popverzióért felelős r&b-sztár, Miguel szerepelt vele a reflektorfényben (a dalt Robert Lopez és Kristen Anderson-Lopez szerezte). 

A legjobb kísérőzene Oscárja Alexandre Desplatnak járt A víz érintése című filmért, a jelöltek között ott volt a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood is (a Fantomszál zenéjével).


Stevens elegáns öltönyben, kísérőkkel: 


és Miguelék előadása: 

https://recorder.blog.hu/2018/03/05/oscar-performanszok_sufjan_stevens_sztarvendegekkel_miguel_dijnyertes_dalban
Oscar-performanszok: Sufjan Stevens sztárvendégekkel, Miguel díjnyertes dalban
süti beállítások módosítása